Huisjes voor recreatie en camperplaatsen erbij in Anna Paulowna en Wieringerwaard

Datum:
 • woensdag 27 januari 2021
 • in
 • Categorie: ,

 •  HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA

  De eigenaar van een camping aan de Zuiderweg 6 in Anna Paulowna mag van het college van b en w twee vaste kampeerhuisjes realiseren. Daarnaast komen er camperplaatsen aan de Noord Zijperweg 83 in Wieringerwaard.

  Winnie van Galen 27-1-2021

  Op genoemd perceel aan Zuiderweg 6 staat een woning met een aantal kleine bijgebouwen, waaronder twee blokhutten. Aangrenzend bevindt zich een camping. De eigenaar wil de twee blokhutten slopen en op deze locatie twee vaste huisjes plaatsen die heel het jaar zijn te gebruiken. De ontwikkeling past in de visie van de gemeente. ’De vrijetijdsbusiness is zowel voor de regio als voor de gemeente Hollands Kroon belangrijk. Hierdoor vindt een verbreding van het aanbod plaats bij een reeds bestaande camping. Dit zorgt voor een grotere aantrekkingskracht met een economisch toekomstperspectief’, aldus de gemeente. Voor het realiseren van bovengenoemd plan is een gedeeltelijke wijziging van het bestemmingsplan nodig.

  Tevens wil het college meewerken aan de komst van vijf camperplekken aan de Noord Zijpwerweg 83 in Wieringerwaard. Ook hiervoor moet het bestemmingsplan worden aangepast. Op genoemd perceel is geen sprake meer van een agrarische bedrijfsvoering. Het gebruik van de bedrijfswoning en de naastgelegen schuur is daarmee illegaal, maar door het bestemmingsplan om te zetten naar wonen kunnen de huidige bewoners blijven zitten, aldus het college. Daarnaast wordt geregeld dat een deel van de schuur voor opslag is te gebruiken en mogen er maximaal vijf camperplaatsen komen. Omwonenden zijn geïnformeerd en hebben geen bezwaar tegen de plannen, aldus het college.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten