Historisch record in Siberisch koud Spanje: -36 graden!

Datum:
 • vrijdag 8 januari 2021
 • in
 • Categorie:
 •  Het eerdere record, -34,1 graden in La Llanco in de Pyreneeën dat woensdag werd gevestigd, hield daarmee amper een dag stand.  Historisch record in Siberisch koud Spanje: -36 graden!

  In Spanje is het op dit moment Siberisch koud. In het land worden ongewoon lage temperaturen gemeten. In Vega de Liordes, in de provincie Leon op zo’n 400 kilometer ten noorden van Madrid, moest zelfs de laagste temperatuur ooit gemeten in het land eraan geloven. Daar is donderdag een temperatuur van -35,8 graden Celsius gemeten, meldde het regionale meteorologische instituut Noromet.

  Het eerdere record, -34,1 graden in La Llanco in de Pyreneeën dat woensdag werd gevestigd, hield daarmee amper een dag stand. De historisch lage temperaturen gaan gepaard met hevige sneeuwval. Vooral in Noord- en Centraal-Spanje valt zeer veel sneeuw.

  Halve meter sneeuw

  Het vorige kouderecord dateert van 1956, toen in la Torre de Cabdella in de provincie Lerida het kwik daalde tot -32 graden. Er is nog meer sneeuw en kou op komst. De sneeuwval kan meerdere dagen aanhouden en gaat bovendien met veel wind gepaard. Op zaterdag 9 januari kan in de regio Madrid en ten oosten daarvan tot wel een halve meter sneeuw vallen.

  Ook in 2018 viel er veel sneeuw in Spanje, maar nu zouden de hoeveelheden nog een pak groter kunnen worden, meldt NoodweerBenelux. Temperaturen van -35 graden of lager zijn ongekend in Spanje en zelfs voor Europa is zulke kou erg bijzonder, schrijft Weeronline.

  Laat Greta het maar niet horen.
  1 reacties :

  Anoniem zei

  Media en de zogenaamde deskundigen(KNMI) hoor je hier niet over want dat komt slecht uit met het opwarmingsverhaal.
  Klimaatverandering is van alle tijden en daar is niets bijzonders aan.

  Een reactie posten