Duitsers wijzen vaccinatieplicht tegen corona af

Datum:
 • vrijdag 8 januari 2021
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  23% is voor voordelen van gevaccineerde personen.  Duitsers wijzen vaccinatieplicht tegen corona af


  (Vertaling: E.J. Bron)

  De meerderheid van de Duitsers heeft zich in een peiling uitgesproken tegen een vaccinatieplicht ter bestrijding van de coronapandemie. 56% van de geënquêteerden wees deze maatregel af, zoals blijkt uit een peiling van het opinieonderzoeksinstituut YouGov in opdracht van het persbureau dpa. Bijgevolg was 33% voorstander van een verplichtende immunisering tegen het virus. 11% van de geënquêteerden had geen mening.

  Duitse regering benadrukt belang van vaccinaties

  Volgens de peiling wees 62% privileges voor gevaccineerde personen af. Slechts 6% was ervoor dat personen na de vaccinatie bijvoorbeeld weer restaurants zouden mogen bezoeken. Mocht het zeker zijn dat een vaccinatie het virus stopt, dan is 23% voor voordelen van gevaccineerde personen.

  De Wereldgezondheidsorganisatie WHO gaat er van uit dat er een vaccinatiequotum van 60 tot 70% nodig is om de pandemie te stoppen. Daarom benadrukte de Duitse regering in de afgelopen weken herhaaldelijk het belang van deze maatregel.

  Dinsdag waren de regering en de ministers-presidenten van de deelstaten het eens geworden over een verlenging en aanscherping van de lockdown. De sinds 16 december geldende beperkingen van het openbare leven dienen minstens tot eind januari te duren.

  Bron:
  jungefreiheit.de

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten