Coronaprotest, Amsterdam 24 januari

Datum:
 • dinsdag 26 januari 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • Een volk wat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht!


  25-1-2021  Rond twee duizend mensen komen samen op het Museumplein als protest tegen de coronamaatregelen.

  De recente instelling van de avondklok was daarvoor olie op het vuur en steeds vaker worden vergelijkingen met de tweede oorlog gemaakt toen gedurende de bezettingsjaren ook een avondklok in Nederland werd ingevoerd.

  Voorafgaand de ontmoeting op het Museumplein komen daarom enkele honderden activisten samen bij het van Randwijkplantsoen waar een bloemenprotest wordt gehouden onder de bekende spreuk verwijzende naar de tirannie van de oorlogsjaren : "Een volk wat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht".

  Tussen plantsoen en plein wordt gelopen, wat niet meevalt omdat de politie de weg op verschillende plekken heeft geblokkeerd. Op het plein aangekomen is sprake van een zeer relaxte vredige sfeer, die volledig verloren gaat als politie met groot materieel op last van de Burgemeester het plein schoonveegt door de demonstranten met waterkanon en politie te paard, alsook ME-ers met honden te verjagen. Tussen de demonstranten lopen als burger vermomde Romeo's wat als zeer provocatief wordt ervaren. Een grimmige gespannen situatie is het gevolg. Het demonstratierecht heeft opnieuw een zware deuk opgelopen.

  1 reacties :

  Een reactie posten