Bondskanselier geeft toe: Lockdown-politiek is een “politieke principiële beslissing”

Datum:
 • maandag 25 januari 2021
 • in
 • Categorie: ,
 •  

  Bondskanselier geeft toe: Lockdown-politiek is een “politieke principiële beslissing”

  (Vertaling: E.J. Bron)

  Een ontmaskerende bekentenis: in het kader van een persconferentie op 21 januari gaf de Duitse bondskanselier Angela Merkel toe dat de huidige lockdown-politiek niet op bijvoorbeeld medische of epidemiehygiënische feiten berust – maar op een politieke beslissing.

  De onafhankelijke journalist Boris Reitschuster had op de genoemde persconferentie de vraag aan de bondskanselier gesteld waarom zij in haar deskundigencommissies niet van gedachten zou wisselen met critici van de actuele lockdown-koers; zo zou er bijvoorbeeld “het onderzoek van Ioannidis zijn, wetenschappelijk bewezen. Dat zegt: lockdown is schadelijk, helpt niet, er bestaat geen wetenschappelijk onderzoek dat de Duitse regering kon noemen. Waarom wisselt u niet van gedachten met expliciete critici, waarom wordt er geen rekening gehouden met het onderzoek van Ioannidis, als wetenschapper moet u toch altijd luisteren naar beide partijen (…).”

  Het ontmaskerende antwoord van de bondskanselier: “(…) ziet u, er bestaat een breed spectrum van wetenschappers, en niet alleen maar diegenen die nu uitgenodigd zijn, zijn diegenen met wie ik spreek of met diegenen met wier resultaten ik me bezighoudt. Maar in het geheel zijn er ook politieke principiële beslissingen, die hebben met wetenschap niets te maken.”

  Reitschuster merkt daarover op zijn website op: “De betekenis van haar [Merkel´s] uitspraken kan in mijn ogen nauwelijks onderschat worden. In feite geeft de bondskanselier daarmee toe dat haar koers niet zonder alternatief is. Dat zij echter tegen het alternatief beslist zou hebben.”

  Bron:
  zuerst.de

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten