Alleen Hollands Kroon heeft vorig jaar alle statushouders een woning toegewezen.

Datum:
 • woensdag 6 januari 2021
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  DEN HELDER

  De andere drie gemeenten in de Kop van Noord-Holland moeten samen een achterstand van 43 zien weg te werken  Drie Noordkopgemeenten beginnen 2021 met een achterstand wat het huisvesten van statushouders betreft. Den Helder, Schagen en Texel moeten samen nog 43 voormalige vluchtelingen een woning aanbieden.

  Alleen Hollands Kroon heeft alle statushouders die vorig jaar door de rijksoverheid aan de gemeente waren toegewezen aan een woning geholpen.

  Elk half jaar legt het kabinet de gemeenten een zogenoemde taakstelling op. Zij krijgen dan te horen hoeveel statushouders, vluchtelingen met een verblijfstitel, zij moeten huisvesten.

  Alle vier gemeenten begonnen 2020 met een achterstand. Daarbovenop kwamen de zogenoemde taakstellingen over het eerste en het tweede half jaar.

  Den Helder begon met een achterstand van zeventien statushouders en kreeg daar over het eerste half jaar achttien. In de tweede helft van vorig jaar moeten er nog eens 21 statushouders worden gehuisvest. Op 1 januari van dit jaar had de marinestad een achterstand van 23.

  Vijftien

  De gemeente Hollands Kroon begint dit jaar niet met een achterstand. Vorig jaar moesten in totaal 39 statushouders worden gehuisvest: zes uit 2019, vijftien in de eerste zes maanden, achttien in het tweede half jaar. Hollands Kroon heeft zich keurig van die taak gekweten.

  Texel begint dit jaar met een saldo van vier. Vorig jaar waren dat er op 1 januari twee. In de eerste helft én in de tweede helft van 2020 kwamen daar steeds vijf bij.

  Schagen moet dit jaar een achterstand van zestien woningzoekende statushouders zien weg te werken. Vorig jaar begon met een achterstand van vijf gunstiger. In de eerste helft van 2020 kwamen er vijftien bij, in de volgende half jaar achttien.

  De taakstellingen voor de eerste helft van dit jaar zijn nog niet bekend.

  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Natuurlijk loopt Hollands Kroon voorop om een wit voetje bij de regering te halen, zo gaat het al jaren(zie windmolenbeleid). Erger is dat het vooral Nederlandse jongeren in de kou laat staan die graag een woning hebben.
  De vraag alleen is of de mensen wakker worden en wat aan deze misstanden gaan doen. Ben bang dat we allemaal in maart weer op dezelfde incapabele mensen stemmen.

  Johann zei

  In Den Haag krijgt elke sukkel een ministerbaantje aangeboden als je politiek gezien aan de beurt ben op de politieke ladder. Vandaar dat dagelijks gemis aan bestuur in Den Haag. Knullig voor de echte manager.

  Een reactie posten