Werkgroep Red de Wieringermeer vraagt Hollands Kroon te handhaven: ’bouwwerkzaamheden Microsoft stilleggen’

Datum:
 • maandag 14 december 2020
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Werkgroep Red de Wieringermeer met daarin verontruste bewoners heeft een handhavingsverzoek ingediend bij Hollands Kroon.  Zij vragen de gemeente de bouwactiviteiten bij Middenmeer stil te laten leggen. Er wordt daar tegen de regels voorbereidend werk gedaan voor Microsoft, stelt de groep. ’Microsoft is in afwachting van een vergunning voor de bouw van een datacenter op ’Het Venster’ reeds begonnen met voorbereidende werkzaamheden. Daarbij wordt onder andere een grote kantoorkeet (van minimaal drie verdiepingen) gebouwd op de naastgelegen locatie B1 (dus niet op ’Het Venster’). B1 heeft een landbouwbestemming en er is geen bestemmingswijziging.’ Dat lijkt volgens de werkgroep illegaal.

  Volgens Hollands Kroon is er geen vergunning nodig voor de bouwkeet en het inrichten van de bouwplaats. ’Dit staan wij ook zo in andere gevallen toe’. De werkgroep krijgt nog een reactie.

  Lees ook : Energieslurpende dozen in het landschap doen schrik toeslaan: tijd voor datacenterstrategie 


  Noordhollands Dagblad

  3 reacties :

  Dekker zei

  Is het niet merkwaardig dat voor de bouw van Datacenters stikstof opeens geen probleem is? De woningbouw ligt bijna op zijn gat vanwege alle maatregelen die genomen moeten worden vanwege een verzonnen stikstof probleem wat alleen in Nederland een probleem is. Net over de grens kent niemand het stikstofprobleem. Misschien dat daar eens vragen over gesteld kunnen worden aan Groot en Meskers?

  Anoniem zei

  Hollands Kroon en handhaven, dat is als vloeken in de kerk. Handhaven gebeurt alleen bij weerloze mensen zoals die familie in Wieringerwerf, niet bij relaties waar de wethouders beter van worden.

  Piet Appelman zei

  Weerstand tegen vooruitgang is van alle tijden. Toen de wereld rond bleek i.p.v. vlak stonden ook vele doemdenkers op. Er is altijd een deel van de mensen die tegen verandering zijn. Zij zien de voordelen van internet, automatisering en daarmee de behoefte aan datacenters niet. Of gemakshalve zet ze ergens anders neer. Naar mijn indruk worden deze mensen vaak gebruikt door lieden die partijbelang ( hun eigen pluche)boven het landsbelang stellen.
  Het is immers een zegen dat deze datacenters juist in de W'meer worden gebouwd. Het Noorden van N.H. is relatief arm met te kort werkgelegenheid. Daarnaast zijn deze datacenters noodzakelijk t.b.v. internet, automatisering etc. En of ze nu hier of daar staan, het elektriciteitsgebruik blijft het zelfde. Oke jammer voor het het landschap. Maar dit proces is al gaande sinds de oprichting van de W'meer en dit proces zal doorgaan zolang er kinderen worden geboren. W'meer succes met de ingeslagen weg.

  Een reactie posten