Polen bedreigt nu online reuzen die willekeurig berichten van gebruikers verwijderen met boetes van in de miljoenen, stelt RT.

Datum:
  • woensdag 23 december 2020
  • in
  • Categorie: , , ,
  • In de meningsdictaturen Duitsland, Frankrijk, Groot-BrittanniĆ« en ook Nederland hebben de regeringen internetgiganten als Google en Facebook onder druk gezet om zogenaamde hatelijke inhoud te censureren.


    22-12-2020

    In Polen doet de regering het tegenovergestelde.

    Daar worden de internetgiganten nu bedreigd met enorme boetes van 1,8 miljoen euro als ze posts verwijderen of gebruikers blokkeren die zich aan de wet houden.

    Dat stelde minister van Justitie Zbigniew Ziobro vorige week tijdens een persconferentie.

    Het wetsvoorstel behelst ook de oprichting van een speciale rechtbank om de vrijheid van meningsuiting op internet te beschermen.

    Mensen van wie hun berichten zijn verwijderd, moeten dit kunnen melden en het sociale mediabedrijf heeft 24 uur om te reageren. De gebruiker heeft 48 uur om contact op te nemen met de rechtbank om de inhoud te laten herstellen, waarna de rechtbank de zaak binnen zeven dagen moet behandelen.

    Als de post legaal is maar nog steeds niet hersteld door het bedrijf, krijgt het bedrijf een boete van 1,8 miljoen euro.

    Het hele proces vindt online plaats.

    Tijdens de persconferentie verklaarde de minister van Justitie dat slachtoffers van “ideologische censuur” oneerlijk worden aangevallen “alleen maar omdat ze meningen uiten en verwijzen naar waarden die vanuit maatschappelijk oogpunt onaanvaardbaar zijn … terwijl de invloed van sociale media steeds sterker wordt”.

    “Gebruikers verwelkomen de boodschap als een tegengif voor de groeiende censuur in andere landen”, schrijft RT. 


    DISSIDENT

    0 reacties :

    Een reactie posten