Nieuw geneesmiddel neutraliseert Covid-virussen en immuniseert

Datum:
 • woensdag 23 december 2020
 • in
 • Categorie:
 •  Doorbraak in de strijd tegen corona  Nieuw geneesmiddel neutraliseert Covid-virussen en immuniseert


  (Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

  Doorbraak in de strijd tegen corona

  In de strijd tegen Covid-19 is een eerste lichtpuntje te herkennen dat ook vaccinsceptici hoop geeft: in de Duitse deelstaat Niedersachsen bleek een nieuw coronamedicijn zeer succesvol bij besmette hamsters.

  De dieren waren binnen twee dagen weer genezen, de viruslast in de longen werd met meer dan 99% gereduceerd. Het geneesmiddel zou bovendien resistenter tegen mutaties zijn en voor een passieve immunisering en onmiddellijke bescherming van personen gebruikt kunnen worden die aan het virus blootgesteld staan.

  Virussen volledig gereduceerd

  Het geneesmiddel COR-101 werd door de onderneming “Corat Therapeutics” uit Braunschweig ontwikkeld. De test op de hamsters verliep zeer succesvol, de virussen konden bijna volledig geneutraliseerd en zodoende de uitbreiding in het lichaam en een voortschrijden van de ziekte verhinderd worden. Besmette hamsters zonder de behandeling met het geneesmiddel hadden een week nodig “totdat ze dezelfde gezondheidstoestand bereikt hadden”, berichtte de “NDR”. “We zijn er heel blij mee dat COR-101 de hoeveelheid Sars-Cov-2 in de longen drastisch gereduceerd heeft”, zei Andreas Herrmann, de bedrijfsleider van de onderneming.

  Onmiddellijke bescherming tegen infectie

  Bij het geneesmiddel zou het bovendien niet tot een doorschietend immuun antwoord komen, zoals bij de corona-infectie gevreesd zou zijn, aldus Herrmann. Volgend jaar gaat men het geneesmiddel ook testen op mensen. Het middel zou ook voor een passieve immunisering en een onmiddellijke bescherming van personen gebruikt kunnen worden, die blootgesteld worden aan het virus – bijvoorbeeld mensen die in de gezondheidszorg of met besmette patiënten werken. Het kan ook bij mensen met onderliggend lijden of risicogroepen (mensen met fundamentele ziektes met een hoog risico op een Covid-19 infectie) gebruikt kunnen worden, is te lezen op de website van de onderneming.

  In 2021 starten tests met besmette personen

  In tegenstelling tot de vaccins tot nu toe zullen de onderzoeken van Corat Therapeutics vanaf het begin met besmette patiënten uitgevoerd worden. De effecten van het geneesmiddel zouden bovendien duidelijker sneller bewezen kunnen worden dan in vaccinonderzoeken, aldus de onderneming. Het bedrijf werkt intensief naar de start van de eerste klinische onderzoeken in januari toe.

  Bron:
  wochenblick.at
  Door: Kornelia Kirchweger

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten