Neuroloog trekt van leer: ‘Politici drijven ons steeds verder het coronamoeras in’

Datum:
 • maandag 14 december 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • De coronamaatregelen zijn niet proportioneel en van sommige maatregelen is zelfs bewezen dat zij niet effectief zijn.


  14 december 2020 


  Dat zei neuroloog Jan Bonte tegenover de buitenparlementaire onderzoekscommissie (BPOC). Zo is bijvoorbeeld met betrekking tot mondkapjes geen enkel bewijs te vinden dat ze de verspreiding van respiratoire virussen voorkomen, aldus Bonte. Hij verwees naar een studie in het medische tijdschrift The BMJ waaruit blijkt dat mensen die mondkapjes dragen juist vaker besmet raken.

  De neuroloog is geen voorstander van de coronatest. “Wat ik erg belangrijk vind om te bespreken, is de volstrekte idioterie van het massale testen van de bevolking met een kreupele PCR-test. Wat men nu doet, is iedereen – ongeacht klachten of symptomen – testen met een test die daarvoor niet geschikt is. De PCR-test toont RNA aan en geen actief, intact virus. De test geeft tot veel langer na besmetting een positieve uitslag; tot wel twee maanden. Het komt er dus op neer dat een groot gedeelte van de mensen die positief getest worden in werkelijkheid niet (meer) besmettelijk is.” Het is daarom ook weinig zinvol om in quarantaine te gaan na een positieve test, zei hij.

  Niet aan het virus zelf

  Op de vraag of corona ernstiger is dan de griep antwoordde Bonte: “In wezen niet.” Hij lichtte toe dat je bij elk RNA-virus ziet dat het virus muteert en zich als gevolg daarvan makkelijker kan verspreiden, maar ook minder dodelijk wordt. De neuroloog vindt het vreemd dat viroloog Ab Osterhaus veelvuldig refereert aan de Spaanse griep van 1918, die miljoenen levens eiste. “Mensen overleden veelal aan secundaire bacteriële longontsteking, die toendertijd niet met antibiotica behandeld kon worden, en niet aan het virus zelf.”

  Neuroloog Bonte trok van leer: “De huidige situatie is ontstaan doordat politici, bestuurders en niet-klinisch werkzame medici – artsen die niet aan het bed staan of dierenartsen zoals Osterhaus en [Marion] Koopmans – bepalen hoe de gezondheidszorg eruit moet zien. Iedere arts die klinisch werkzaam is, zou moeten weten dat deze strategie ons alleen verder het coronamoeras indrijft.”  0 reacties :

  Een reactie posten