Neuroloog ontslagen na kritiek op coronabeleid: ‘Ik ga voor het eerst in mijn leven de barricaden op’

Datum:
 • dinsdag 15 december 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • Neuroloog Jan Bonte, ook wel outcast in de geneeskunde genoemd, spreekt zich al een tijdje kritisch uit over de coronamaatregelen, zowel op zijn website als op social media.
  15-12-2020
  Hij kondigde aan geen mondkapje te zullen dragen in het ziekenhuis waar hij waarnam, maar zwichtte uiteindelijk onder de druk. Artsen die het niet eens zijn met het coronabeleid hebben het in deze tijd extra zwaar te verduren. Ze worden gecensureerd en in het ergste geval ontslagen. Dat laatste overkwam gisteren ook Bonte.

  “Het is Aliëtte Jonkers en Nico Terpstra dan toch gelukt. Mijn contract met het Ikazia werd vanavond opgezegd, ondanks dat mijn twee oudere collega’s mij graag wilden behouden,” schrijft hij op Twitter. “Ik hoop dat ze er blij mee zijn. Ik heb al vele tegenslagen gehad en overwonnen.”

  Hij voegt toe: “Uithuilen en opnieuw begonnen. Het is wat het is.” De neuroloog zegt dat hij vandaag voor het eerst in zijn leven de barricaden opgaat. Vanavond zijn er verspreid door het land meerdere protestmarsen.

  De ene na de andere studie verschijnt nu over de zinloosheid van het vele testen

  Terpstra, voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij, reageert verheugd: “Mijn respect voor het bestuur, de specialisten en de werknemers van het Ikazia Ziekenhuis. Deze Rotterdammers rechtten hun rug en deden wat gedaan moest worden en daarvoor verdienen ze echt een reuzencompliment.”

  Aliëtte Jonkers schrijft als medisch journalist voor de Volkskrant en had het op Twitter de afgelopen tijd geregeld met Bonte aan de stok. Volgens Terpstra heeft Jonkers ‘niks met zijn ontslag te maken’.

  De neuroloog zei tegenover de buitenparlementaire onderzoekscommissie dat de coronamaatregelen niet proportioneel zijn en dat van sommige maatregelen zelfs bewezen is dat zij niet effectief zijn.

  Over de mondkapjes zei hij: “De ene na de andere studie verschijnt nu over de zinloosheid van het vele testen, de zinloosheid van mondkapjes en dat de Infection Fatality Rate niet hoger is dan die van de griep. Dat kunnen Koning Mark en Hertog Hugo niet lang genoeg negeren totdat het vaccin ze komt redden.”

  Het gaat hier niet om het coronavirus. Het gaat om iets ergers

  Artsen die het coronabeleid bekritiseren, moeten op hun qui-vive zijn. Eerder stuurde Terpstra de Inspectie op arts Marije Berkelaar af. Zij kreeg een dreigende brief op de mat. Wat had ze verkeerd gedaan? Ze had zich kritisch uitgelaten over het coronabeleid.

  Berkelaar besloot ontslag te nemen als huisarts. “Er gebeuren ernstige dingen in de wereld. Het gaat hier niet om het coronavirus. Het gaat om iets ergers, namelijk overheersing, controle en dictatuur. Dit alles gebeurt onder het mom van een virus,” zei ze in een videoboodschap.

  Tijdens haar werk als huisarts ontdekte ze naar eigen zeggen hoe corrupt het systeem is. Dat maakte haar misselijk. “Ik heb geneeskunde gestudeerd om mensen te helpen, maar kom er nu achter dat ik opgeleid ben om te werken voor een systeem dat mensen afhankelijk, dom en ziek houdt,” zei Berkelaar. “Dit is een ernstige misdaad.”

  0 reacties :

  Een reactie posten