De nieuwe burgemeester van Den Helder is... Jan de Boer (D66). Oud-wethouder van Hoorn en Landsmeer keert vanuit Buren terug naar Noord-Holland

Datum:
 • donderdag 10 december 2020
 • in
 • Categorie: ,
 •  DEN HELDER

  Jan de Boer is gisteravond voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Den Helder. De 51-jarige De Boer, oud-wethouder van Hoorn en Landsmeer en momenteel nog de eerste burger van de Gelderse gemeente Buren, wordt de eerste D66-burgemeester van de stad.  Jan de Boer, de eerste D66-burgemeester van Den Helder.

  De Boer is vanaf 2002 in beeld als politicus. Namens GroenLinks was hij vier jaar raadslid in Hoorn. Daarna volgde tussen 2006 tot 2010 een periode als wethouder in de West-Friese stad. Daarvoor was hij werkzaam als docent economie in Beverwijk en Hoorn. Toen GroenLinks na de gemeenteraadsverkiezingen in Hoorn geen deel meer uit mocht maken van college, koos De Boer in juni 2010 voor een wethouderspost in Harlingen.

  Overstap

  Daar bleef hij ruim een jaar. De Boer legde zijn functie neer, omdat hij niet meer gedijde in de Friese havenstad waar volgens hem een sfeer van achterdocht, wantrouwen en besluiteloosheid heerste. Ook verschoot De Boer van politieke kleur: hij stapte over van GroenLinks naar D66.

  In november 2012 dook De Boer weer op in Noord-Holland als ’wethouder van buiten’ in de gemeente Landsmeer. Al na een half jaar werd De Boer tot hogere taken geroepen: hij werd burgemeester van Buren, een plattelandsgemeente met ruim 26.000 inwoners en zestien kernen waarvan Lienden, Beusichem en Maurik de bekendste zijn. In 2018 tekende De Boer voor een tweede termijn van zes jaar als burgemeester van Buren en liet hij in een interview met dagblad De Gelderlander optekenen ’niet te weten wat de toekomst hem zou brengen’. „Ik ben niet zo’n planner.”

  Die toekomst ligt vanaf maart 2021 in Den Helder, wanneer hij als opvolger van Jeroen Nobel officieel als burgemeester van Den Helder wordt benoemd. De vertrouwenscommissie beoordeelde hem als de beste van de 22 kandidaten en de raad keurde die voordracht goed.

  De Boer is getrouwd en heeft twee kinderen.

  Lees meer: Jan de Boer wil in alle omstandigheden zichtbaar zijn. ’Ik ben geen burgemeester die alleen bij feesten verschijnt of de linten door zal knippen. Van een burgemeester mag je meer vragen’

  Lees meer: Na een aantal VVD’ers nu een D66’er als burgemeester in Den Helder. ’We wilden de beste kandidaat hebben’


  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Gelukkig, een lid van D'66 die een baantje nodig heeft en bedankt wordt voor zijn goede diensten. Den Helder is het politieke afvoerputje van de politiek.

  Een reactie posten