De kleine tirannie van de lockdown door Leon de Winter

Datum:
 • woensdag 16 december 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 •  U mag niet twijfelen aan de motieven van het RIVM, dus volgt u....
  De kleine tirannie van de lockdown


  (Door: Leon de Winter)

  Geachte Mark Rutte, met bewondering heb ik naar uw rede tot de natie gekeken. U bent hier goed in. Maar er zat een gruwelijk gat in uw verhaal: uw adviseurs hebben niet kunnen bedenken hoe zowel de economie als de risicogroepen beschermd konden worden. Dus blijft de crisis min of meer in stand.

  In een normale wereld is er geen frictie tussen die twee grootheden, maar er is momenteel geen normaal, zo roepen de deskundigen en de media ons toe. Toch zijn er mensen die beweren dat dit wel kan, het beschermen van de economie en risicogroepen. Helaas dringt het advies van deze deskundigen, zoals de hoogleraren die zich verzameld hebben rond The Great Barrington Declaration, niet tot uw torentje door. Deze profs vragen om veiligheidsmuren rond risicogroepen en om differentiatie in de benadering van wat in de economie gesloten moet worden en open mag blijven.

  Het is geen lolletje, zo lijkt me, om te moeten opereren in het krachtenveld van specialisten. U mag niet twijfelen aan de motieven van het RIVM, dus volgt u. De media doen hetzelfde als u: zij volgen. Tegendenkers en tegensprekers worden verzwegen of weggehoond; vaak is dat begrijpelijk, want er bevinden zich heel wat leeghoofden onder hen. Tijdens uw rede hoorden we er een paar op de achtergrond, maar een land waar ook de leeghoofden lawaai mogen maken, zelfs tijdens een belangrijke rede van de premier, is een beschaafd en vrij land.

  Bederfelijke waar

  De lockdown drijft velen naar de rand van de afgrond. Ik zie het in mijn omgeving. Een familielid met een winkel had ingekocht voor de kerstperiode – gisteren werd alles geleverd, voor een deel bederfelijke waar. Ik ken iemand die dit jaar, na vele jaren R&D, een bijzonder product op de markt had willen brengen, maar de beurs waarop hij dat had willen doen, werd uitgesteld naar eind volgend jaar. Hij heeft twee keer om overheidssteun gevraagd, maar werd afgewezen. Ik heb gehoord over zelfmoorden. Het is niet alleen de horeca, maar het netwerk van onderlinge betrekkingen en afhankelijkheden in de middenstand dat nu uiteenvalt. Wie blijven overeind? De economische reuzen.

  Jeff Bezos, de baas van Amazon, zag de waarde van zijn bezit tussen maart en september van dit jaar stijgen van 113 naar 188 miljard dollar. Zijn bedrijf bloeit bij de onttakeling van de middenstand. Ik ben een kapitalist, maar dit is onacceptabel. Uw besluiten leiden per definitie – het kan niet anders dan dat u dit beseft – tot groei van de reuzen en tot beschadiging van wat de ruggengraat van de samenleving vormt: de kleine en middelgrote bedrijven, de familieondernemingen en eenmanszaken.

  Waar zijn de protocollen?

  U heeft vanaf begin maart de tijd gehad om per bedrijfssector, per school, per zorginstelling, plannen te ontwikkelen waarmee de risicogroepen beschermd hadden kunnen worden zonder de maatschappij te beschadigen. Waar zijn die plannen? Waar zijn de protocollen behalve die van de rauwe afsluiting van dit moment?

  Waarom heeft u niet met David Katz gebeld, de Amerikaanse prof die als eerste een differentiatiemodel voorstelde? Heeft u gesproken met professor Sunetra Gupta, professor in Oxford, ze is epidemioloog, een van de meest gerespecteerde in de wereld? Zij heeft de Barrington-verklaring onderschreven en kreeg bagger over zich heen omdat zij het waagde te beweren dat zowel de economie als de risicogroepen tegelijkertijd beschermd kunnen worden. Zij heeft krachtige tegenstanders die de crisis voor hun eigen agenda willen benutten.

  Op de site van het World Economic Forum, de club van de machtigen der aarde in Davos, zoals Jeff Bezos, wordt de Covid-crisis aangegrepen om een ’great reset’ te propageren, ofwel de hele wereld te herorganiseren. Ook in Brussel dromen ze hiervan. Het doel is een ’nieuw sociaal contract te bouwen dat de waardigheid van elk mens eert’. Wanneer je de termen ’sociaal contract’ en ’waardigheid van elk mens’ hoort, weet je hoe laat het is: deze elites willen ons een nieuwe samenleving opdringen voor een nieuwe mens. De geschiedenis leert ons dat zoiets altijd gepaard gaat met strafkampen.

  Zakenmodellen

  Wat moet er zoal anders? ’Wereldbetrekkingen, de richting van nationale economieën, de prioriteiten van samenlevingen, de aard van zakenmodellen en het management van globale betrekkingen.’ Kunnen de elites dat, ’prioriteiten van samenlevingen’ definiëren? Ja, want de leiders die bij het Forum betrokken zijn, hebben ’visie en brede ervaring’. En onmetelijke privileges, maar dat meldt de site niet.

  Bent u, premier, sterk genoeg om Davos te weerstaan? Wat voor mij telt, en ook voor u, dacht ik, is niet een nieuwe mens, maar de vrijheden die u nu heeft ingeperkt.

  Terwijl ik dit schreef, kwam het bericht binnen dat de politie een Hema-vestiging in Schijndel heeft opgedragen schappen met onder meer lingerie en koekenpannen te bedekken, want dat zijn geen ’essentiële producten’. Die Hema verkocht gewoon wat er in de winkel was, maar dat leidt sinds gisteren tot politieoptreden. In afwachting van de grote tirannie van de reset door Davos is dit de kleine tirannie van de lockdown. Is dit echt wat u nastreeft?

  In respect, uw Leon de Winter.

  Bron:
  De Telegraaf
  (Premium artikel)

  h/t “Blaffertje”

  5 reacties :

  Anoniem zei

  Een duidelijk artikel wat de waarheid perfect weer geeft. Zouden de veroordelers van de Complot denkers er nog steeds zo over denken of zou er eindelijk eens een belletje bij ze gaan rinkelen?

  BySoFietje zei

  Eindelijk iemand die durft en opstaat... geen kleine... Leon de Winter... en ik van die naam! Laten we allen nu opstaan en echt wakker worden..!!

  Unknown zei

  Leon heeft een mooi diplomatiek verhaal geschreven dat misschien Mark Rutte of andere politici kietelt. Misschien ook niet! Want ik zag wat foto's van Markje glunderend kijkend op schoot van Klaus Schwab. Zowel Markje als Leon vergeten in hun "verhaal" dat er helemaal geen nieuw killervirus is. Alle maatregelen die genomen zijn van anderhalve meter en mondkapjes tot "Je moet je handen stuk wassen!" hebben niets te maken met een virus dat in eerdere stammen Corona-virussen en infuenzavirussen etc. altijd al rond en zelfs IN mensen (naast bacteriën) waren. De maatregelen zijn bedoeld om te demoraliseren en dehumaniseren... Wij moeten schapen worden en slaafs de elite volgen. Men wil een nieuwe mens-soort creëren de 2.o3
  Alle niet-essentiële dingen worden op slot gedraaid en wij mogen binnenkort ook niet meer lachen. Fluiten al helemaal niet, want Markje voelt zich enorm in zijn hemdje gezet met op de achtergrond het fluitconcert dat door 17,5 miljoen mensen is gehoord. Hij is terecht uitgefloten. Leon beseft zich dat ook wel maar probeert nog iets te redden, wat niet meer te redden valt want de elite noch de WHO noch de VN noch EU noch Japie van Dissel noch Appie Osterhaus, noch Markje ... noch Hugootje zullen ooit toegeven dat ze fout zaten en die PCR-testen volstrekt onbetrouwbaar zijn: cola is besmettelijk, en een geit, een avocado en een fietsband .... EN TOCH MAAR WEREKDWIJD DOORGAAN MET DE LEUGEN dat er steeds meer "besmettingen" zijn.
  De elite heeft duidelijk smetvrees en angst om dood te gaan.
  Wij niet. Die fluitisten in de buurt van het torentje vochten net zo dapper tegen de dictatuur en de leugens als de geallieerde soldaten dik 75 jaar geleden. Die legden hun angst gewoon neer. Die vochten voor onze vrijheid en die wordt (weer) afgepakt. Leon laat dat ondanks zijn verhaal gewoon toe.

  Anoniem zei

  Mooi verwoord, feitelijk zijn we in een oorlog terecht gekomen tegen de bestaande mens vanuit de elite. Daarbij maken zij met voorbedachte rade ook het midden- en kleinbedrijf kapot. De cijfers wijzen uit dat covid 19 qua ernst wel meevalt, alleen de media blazen het op tot ongekende proporties om mensen in angst te programmeren. Die angst zorgt ervoor dat het bewustzijn uitgeschakeld wordt en mensen niet meer kunnen nadenken. Dat zi je terug in de winkels waar de massa loopt met mondkapjes die niet werken tegen virussen, maar wel zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is echt tijd dat de massa in Nederland doorkrijgt dat er een oorlog tegen hen is opgestart, waarbij zij het grootste deel van hun vrijheden al verloren zijn, en straks ook als het tegen zit volgespoten worden met een middel dat geen vaccin is, maar wel lichamelijk gigantische schade kan aanbrengen aan dat lichaam, of zelfs de dood veroorzaakt. Gelukkig kunnen de producenten niet aansprakelijk worden gesteld, dat hebben zij handig geregeld, allemaal onderdeel van het plan, want dit alles is doelbewust zorgvuldig gepland en wordt zorgvuldig volgens een stappenplan uitgevoerd door "gekochte" bestuurders.

  Anoniem zei

  Vreemd dat Leon mensen die de belachelijke maatregelen ‘uitfluiten ‘ beschrijft als ‘leeghoofden’ ...
  .. Ik denk eerder dat deze mensen goed hebben nagedacht ....

  Een reactie posten