Corona – beleid achilleshiel van dit kabinet

Datum:
 • maandag 28 december 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Als je na alle Corona-verwikkelingen van het afgelopen half jaar ìets kunt zeggen over dit kabinet, is dat de incompetentie ongekend is.


  DOOR  · 28 DECEMBER 2020

  Een (nieuw, want aanhoudende voorstelling) fabuleus voorbeeld van incompetentie werd zondag geleverd door Hugo de Jonge (aka als .. de Clown):

  Dat een frikandel meer hersens bevat dan Hugo de Clown is bekend, maar zelden zo lomp gedemonstreerd. Hijzelf zit er ook niet voor een prikkie, per slot van zake. De uitglijder van RIVM-bobo Van Dissel was op het oog echter ernstiger:

  “Verzorgenden zijn onthutst over uitspraken van Jaap van Dissel.” Dat stelt het platform verzorgenden van V&VN in reactie op een interview van het hoofd infectieziektenbestrijding van het RIVM met de NOS op Tweede Kerstdag.
  In dat interview krijgt Van Dissel de vraag wat er is misgegaan in de verzorgingshuizen, waar het aantal besmettingen hoog opliep. In de eerste golf kregen verzorgenden daar nauwelijks beschermende middelen.

  Maar als je dieper gaat kijken is het een voorbeeld van hetzelfde probleem. Bestuurlijke incompetentie, en het besef dat het moment van de afrekening nadert. NL2021 komt steeds naderbij, en een van de eerste beleidsdaden van de nieuwe Minister van Volksgezondheid (Hugo de C. wordt eenvoudig ‘ergens’ burgemeester) zal zijn Jaap van Dissel er uit te sodemieteren. Terwijl het gemak waarmee Van Dissel nu denkt zijn eigen straatje te kunnen schoonvegen tamelijk verbijsterend is:

  “Wat we geleerd hebben is dat daar een heleboel factoren spelen, daar speelt opleidingsniveau van verzorgenden in, de situatie in de verpleeghuizen, het is gewoon complexer dan het op te hangen aan een enkele maatregel. Hoe graag je dat ook zou willen.”

  Terwijl het besef van de werkelijkheid in het hele land leeft, zelfs bij de staatsomroep:

  ..de onveilige en onrealistische RIVM-richtlijnen voor het gebruik van beschermende middelen en mondneusmaskers en het wegwuiven van onze zorgen over a- en presymptomatische besmettingen.

  We mogen er toch tenminste van uit gaan dat de Toeslagenaffaire dit kabinet fataal wordt, en dat we niet hoeven wachten op de Corona-enquète?

  Dat we de hysterie van de NOS kunnen missen overigens mag ook wel weer eens worden benadrukt. Het zou prettig zijn als in ieder geval één van de instanties die Nederland domineren wat minder dwaas is dan de anderen. Want ook dit was niet wat je noemt een ‘wetenschappelijke doorbraak‘:

  Image

  En de terminologie van ‘prik zetten’ doet mij teveel denken aan tatouages

  Image

  Waarbij tegelijk wordt geprobeerd de incompetentie van dit kabinet te maskeren. Eerst lees je dit:

  Corona

  Met een kop die als de raphazen (binnen 4 minuten) minder pijnlijk werd gemaakt:

  Corona

  Terwijl de waarheid een andere is. Enkele niet is het verhaal:

  Corona

  En met 8 januari als startmoment (laatste in de EU?), en een GGD die er maar 8 uur per dag aan werken gaat, is het gevoel van urgentie niet bepaald aanwezig.


  Meer feiten en opinies over vaccineren tegen Corona vindt u hier. Het Corona-virus (Covid-19), de wijze van aanpak van Corona en haar sociale en economische gevolgen vindt u hier. Hugo de Clown komt u dan vanzelf tegen.


   

  2 reacties :

  Verontruste zei

  Na ja, overeenkomstig de toeslagen affaire. Het geeft in ieder geval de denkwereld van de "overheid weer". Rot tot op het bot.

  Anoniem zei

  Dit kabinet is een hele grote achilleshiel, het komt nooit meer goed ook met die meelopers.

  Een reactie posten