Onderzoek naar hogere energierekening door toedoen van WarmteStad

Datum:
 • donderdag 12 november 2020
 • in
 • Categorie: ,
 •  De gemeente Groningen gaat een onderzoek uitvoeren naar de tarieven van energiebedrijf WarmteStad. Het nutsbedrijf is van de gemeente en Waterbedrijf Groningen.  12-11-2020

  Onderzoek naar hogere energierekening door toedoen van WarmteStad


  Het onderzoek komt er op aandringen van SP, een meerderheid van de Groninger gemeenteraad steunt het onderzoek. Coalitiepartij GroenLinks ziet er niks in, de overige coalitiepartijen wel. Volgens de SP zijn er bewoners die sinds de overstap naar WarmteStad kampen met een hogere energierekening, maar dat is juist niet de bedoeling. Het bedrijf is opgericht om schone, duurzame energie betaalbaar te maken.

  Stadjers die zijn aangesloten op WarmteStad zouden juist lagere energiekosten moeten hebben dan voorheen. Dat blijkt dus niet in alle gevallen zo te zijn. Coalitiepartij PvdA liet weten dezelfde signalen te hebben ontvangen.

  Roerige geschiedenis

  2100 huishoudens zijn inmiddels aangesloten op het energienetwerk van WarmteStad. Het bedrijf bestaat sinds 2014, maar heeft al een roerige geschiedenis achter zich liggen. Het was de bedoeling om de energie via geothermie op te wekken, maar zover kwam het nooit. De energie komt nu uit restwarmte van datacenters.

  Lees ook:
  Verliezen WarmteStad miljoenen hoger dan gedacht
  Alternatief voor mislukt aardwarmteproject in gebruik genomen
  Dit moet je weten over het aardwarmteproject in stad Groningen

  RTV NOORD
  0 reacties :

  Een reactie posten