NL2021 – De democratie is doodziek

Datum:
 • maandag 2 november 2020
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Volgend jaar 17 maart – NL2021 – mogen Nederlanders weer stemmen op kandidaten van wellicht 20 verschillende politieke partijen, die hen de komende jaren zullen vertegenwoordigen in het zogenaamde hart van onze democratie: de Tweede Kamer der Staten Generaal.


  DOOR  · 2 NOVEMBER 2020


  Maar: dit hart is dood
  Geraffineerd heeft de zittende elite de afgelopen decennia de structuur van ons politiek bestel dusdanig verneukt, dat de term volksvertegenwoordiging echt niet meer past. Individuele Tweede Kamer leden hebben zelf namelijk niets meer te vinden en als ze dat onverhoopt toch doen dan luistert er niemand.

  Baudet heeft dit herhaaldelijk geagendeerd en dat werd hem bepaald niet in dank afgenomen. Argumenten uitwisselen, naar elkaar luisteren, van elkaar leren is er nooit bij. Het regeerakkoord van de regerende coalitie partijen verbiedt ieder afwijkend geluid, zelfs als dat andere geluid vanwege het voortschrijdende inzicht en veranderde omstandigheden, betere oplossingen zou bieden

  Waarom is dat zo?
  Er zijn vele redenen waarom de democratie aan een permanente  hartstilstand lijdt. De meeste redenen zijn u wel bekend, zoals de coalitievorming, de regeringsakkoorden, de partij- of kadaverdiscipline en de partijbelangen of in voorkomende gevallen de zeer wel begrepen persoonlijke belangen van invloedrijke politici. Ook afschaffing van het raadgevend referendum door D66 minister Karin Ollongren versterkt het gevoel dat burgers nooit meer rechtstreeks hun invloed – en dus hun stem – kunnen laten gelden.

  Afstand politiek en burger
  Al jaren wordt gesproken over de afstand tussen beiden en dat dit gezien wordt als bezwaarlijk, want de politieke elite wil niet de burger kwijtraken onderweg. Het risico op afbreuk aan de veronderstelde nodige legitimiteit wordt gevreesd. Althans dat lijkt zo, maar als u goed kijkt dan is het tegenovergestelde het geval. Álles is er constant op gericht om de afstand tussen de burger en bestuur zo groot mogelijk te maken. Geen gekozen burgemeester terwijl dat in vrijwel geen enkel ander democratisch land ter wereld nog zo is, u heeft nooit enige invloed over benoemingen die er echt toe doen: commissaris van de koning, lid van de Raad van State, bestuursfuncties in honderden instellingen, staatsbedrijven en instituties. De meeste hiervan hebben veel macht, veel rechtstreekse invloed in uw dagelijks leven. Álles en iedereen houdt er rekening mee dat u – de burger – niet te vertrouwen bent. De PVV stond ooit op 42 in de peilingen, het FvD werd zo maar uit het ogenschijnlijke niets de allergrootste partij van Nederland tijdens de provinciale verkiezingen van maart 2019, en kreeg daardoor ineens de meeste senaatszetels in de Eerste Kamer. Ook de voor het #partijkartel afschuwelijke populist Pim Fortuyn zorgde voor velé slapeloze nachten bij de leden van de bestuurselite. Fortuyn had in potentie alle kans om het geregelde leven van de elite grondig te ontregelen. Nachtmerries tot in de koninklijke slaapvertrekken toe.

  Status quo
  Dat is het beste mensen. U mag best stemmen zo één keer in de zoveel jaar voor iets dat er wellicht weleens toe zou kunnen doen, maar dan wel in een door en door gecontroleerde omgeving. Net zoals de CDA-verkiezingen voor een nieuwe lijsttrekker: het moest en zou Hugo de Jonge worden, en met wat creativiteit werd Hugo de Jonge het. Weet u waarom? Enkel en alleen om de status quo te bewaren. Álles moet blijven zoals het was. De belangen, de duizenden baantjes, de bestuursfuncties en enorme financiële belangen staan ermee op het spel. Álles moet hiervoor wijken: als het moet ook uw stem. Toen burgers op een zekere dag leken te vinden dat Geert Wilders toch wel aantrekkelijke en overtuigende voorstellen had, werd álles uit de kast getrokken om Wilders te saboteren. De NPO – met bijna 1 miljard aan financiële middelen stond klaar om hem en zijn partij onophoudelijk te demoniseren. Niet één PVV’er krijgt ooit nog een baan, zodra hij of zij de politiek achter zich laat.

  Als dan niets helpt is er áltijd nog een door de VVD en CDA bestuurd ministerie van justitie en het openbaar ministerie. Schaamteloos werd Wilders naar het schavot geleid. 5 jaren procederen tegen de staat en legers D66 en GroenLinks rechters. Geen schijn van kans. En álles was erop gericht om de status quo te beschermen en dat lukte op deze manier wonderwel. Natuurlijk zitten ook alle overige Main Stream Media (MSM, main stream is het officiële door de staat goedgekeurde denken), zoals kranten en tijdschriften klaar om de elite op hun wenken te bedienen. De meeste reclame inkomsten komen namelijk direct of indirect via de staat en de staat dat zijn zij. Dat bent u niet. Met uw belangen wordt nooit rekening gehouden. U krijgt alleen áltijd wel de rekening gepresenteerd. Uiteindelijk betaalt u alles!

  Theater
  Het meeste dat u de komende maanden voorgeschoteld zult krijgen is niet echt. Het meeste is verzonnen. Zorgvuldig geregisseerd.

  Ook de acteurs en het script zijn zorgvuldig op gelijnd en uitgetekend. Als u denkt dat een groot geschil of ruzie wordt uitgevochten, dan is het gegarandeerd schijn. Het is maar spel. Álles is erop gericht om u te bedonderen. Om u zand in de ogen te strooien.

  Liegen, bedriegen, doen alsof, aanstellen, emotioneel worden, verontwaardigd reageren: voorlichting loopt met hen mee en zo’n Mark Rutte heeft een team van coaches, voorlichters, oplichters, politieke assistenten en spindokters om zich heen zodat hij geen fouten kan maken. Álles tot in de puntjes geregeld. Voor henzelf. Voor de elite. Niet voor u de domme burger. Het stemvee. U wordt alleen misbruikt. Een beetje maar hoor en meestal – als het loopt zoals de elite dat graag ziet – maar één keer in de 4 jaar.

  Om daar doorheen te kijken en te zien waar het feitelijk wel over gaat is weinigen gegeven. U moet er ook de energie en de tijd voor hebben. Het zou u bovenmatig moeten interesseren. U zou er veel voor op moeten geven. Misschien zelfs wel vrienden en kennissen die niet langer begrijpen waarom u zich zo druk maakt.

  En ook als u er dat allemaal toch voor over heeft dan nog is de vraag wat het u zou kunnen opleveren. Waarschijnlijk niets. U zou wellicht bitter en gefrustreerd kunnen raken want al die anderen, die legers onbenullige en onbekommerde stemmers hebben het toch niet door. Die kun je heel veel wijs maken. Die geloven álles. Zelfs een Mark Rutte die na 10 jaar aantoonbaar en systematisch gedrag van liegen, verdraaiingen, ontkenningen, en nooit ingeloste beloftes, alle kans heeft om probleemloos herkozen te worden. Als uithangbord van de grootste partij van Nederland. Eindeloze aantallen nooit ingeloste beloftes doen daar helemaal niets aan af.

  Zeggen wat je denkt en doen wat je zegt hoort thuis ergens in de vorige eeuw.

  In deze eeuw kun je nuchtere Nederlanders zo makkelijk manipuleren dat ze zelfs vandaag massaal op Sleepy Joe Biden zouden stemmen, als je ze die kans zou geven.

  De enige mogelijkheid om te ontsnappen – althans voor uw geweten en misschien ter verantwoording jegens uw kinderen en kleinkinderen is om geen #partijkartelpolitici te stemmen. Want die zijn, zonder enige uitzondering door en door aangetast en bedorven. Het zijn zombies. Levenloze door anderen aangestuurde voorgeprogrammeerde zombies.

  Geniet er van!  0 reacties :

  Een reactie posten