Kerkplein moet hip worden

Datum:
 • woensdag 11 november 2020
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  


  HOLLANDS KROON - HIPPOLYTUSHOEF - Gemeente kan werken aan het opstellen van een nieuwe bestemmingsplan


   
  Winnie van Galen 11-11-2020

  Een terrasje pakken, aan een ijsje likken, genieten van een autoluw gebied rondom het Kerkplein en de Hoofdstraat in Hippolytushoef. Verre toekomstmuziek? Niet als het aan de ondernemers en de gemeente ligt. Het gist en borrelt aan de huidige situatie iets te doen. 

  De bal kwam aan het rollen toen een ondernemer in het voorjaar de al jaren leegstaande horecazaak De Harmonie kocht met als doel er buitenlandse werknemers in te vestigen. Het dorp stond op zijn achterste benen, zowel de middenstand als de inwoners zelf. 

  En ook de gemeente fronste de wenkbrauwen. Die kant mocht het niet opgaan omdat het winkelgebied van Hippolytushoef in een belevingsonderzoek onder winkelkernen in Hollands Kroon er als best scorende was uitgekomen. Zoiets schept verplichtingen. ,,Het plan van de ondernemer doorkruiste de ontwikkelingen die we in het centrum van Hippolytushoef willen’’, aldus wethouder Theo Meskers. 

  Bevriezen 

  Het antwoord van de gemeente: we bevriezen de ontwikkelingen rondom het Kerkplein. Die opstelling is persoonlijk aan de nieuwe eigenaar van De Harmonie overgebracht. Met als gevolg dat deze zijn koers heeft verlegd naar woningbouw, geeft Meskers aan. Waarmee de gemeente kan werken aan het opstellen van een nieuwe bestemmingsplan voor het Kerkplein en de Hoofdstraat. Met als intentie het centrum autoluw te maken, als onderdeel voor het creëren van een aangenaam verblijfsgebied. ,,Sfeer en gezelligheid staan centraal. Het aanbod zal behoorlijk verbreden’’, aldus Meskers. De metamorfose moet onder meer leiden tot een grotere samenhang tussen het Kerkplein en de Hoofdstraat die nu als een afzonderlijke bloedgroep te beschouwen zijn. 

  De hoop is dat het geüpgrade centrum onder meer grote aantrekkingskracht uitoefent op toeristen en verblijfsrecreanten. Meskers: ,,Het toerisme groeit in Hollands Kroon. Op die ontwikkelingen willen we doorbouwen.’’Binnen enkele maanden moet duidelijk worden hoe de plannen voor het centrum van Hippolytushoef er gaan uitzien, aldus de wethouder. 

   Sfeer en gezelligheid staan centraal

  Noordhollands dagblad  1 reacties :

  Anoniem zei

  Mag de Hoofdstraat dan ook weer dicht voor auto's?

  Een reactie posten