Interview met Ayaan Hirsi Ali: “Het is culturele zelfmoord”

Datum:
  • dinsdag 10 november 2020
  • in
  • Categorie: ,
  •  Het is politieke zelfmoord, en het zal een burgeroorlog veroorzaken.




    Interview met Ayaan Hirsi Ali: “Het is culturele zelfmoord”

    (Door: Urs Gehriger – Vertaling: E.J. Bron)

    Islamitische fundamentalisten doden in Parijs, Nice en Wenen. De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz zegt: “Het is een strijd tussen civilisatie en barbarij.” De Franse president Emmanuel Macron verklaart: het “einddoel” van de “islamistische” “ideologie” zou erin bestaan de “volledige controle” over de maatschappij over te nemen.

    Ayaan Hirsi Ali, 50, heeft de “islamistische” horror aan den lijve ondervonden. Op 5-jarige leeftijd werd haar clitoris besneden. Toen ze tegen het bestuderen van de koran in opstand kwam, brak haar koranleraar haar schedel. Later leefde de oorspronkelijke Somalische in een volgens de orthodoxe islam gearrangeerd huwelijk. Na haar vlucht naar Nederland klom ze op tot een prominente stem tegen de fanatieke islam. In 2004 werd haar collega, de filmregisseur Theo van Gogh, op straat vermoord. Op het lichaam van Van Gogh bevestigde de dader een moorddreiging aan Hirsi Ali. Ze dook onder. Vanaf de achtergrond schreef z ein een klaagschrift: “´Islamistische´ terreur, in Nederland en daarbuiten, kan gedijen, omdat hij ingebed is in een grote kring gelijkgezinde moslims.”

    Tegenwoordig is ze Amerikaans staatsburger. Ze is getrouwd met de Britse historicus Niall Ferguson en werkt voor het American Enterprise Institute.

    Urs Gehriger: Mevrouw Hirsi Ali, was u verrast door de nieuwe golf van terreur?

    Hirsi Ali: Net zoals alle anderen ben ik gechoqueerd, ontsteld en walg ik ervan. Maar een ieder die zegt verrast te zijn, heeft niet opgelet.

    We zien dat er bij aanslagen vaak messen gebruikt worden. Heeft u daar een verklaring voor?

    Het is vaak moeilijk om wapens en explosieven te organiseren. Fanatieke predikers dringen er bij jonge mensen op aan om “met het keukenmes van hun moeder” te doden. Het doden of verwonden van “ongelovigen” leveren hem “punten” in het hiernamaals op. Dat is hetgeen extremisten in moskeeën prediken. Bovendien heeft in de islam, in het bijzonder in de jihadisten-ideologie, het mes of het zwaard een speciale betekenis. Kijk maar eens naar de vlaggen van enkele islamitische landen, bijvoorbeeld naar die van Saoedi-Arabië. En vertel me wat u ziet.

    Een sabel. Messen  – of sabels – worden niet alleen gebruikt om te steken. Tegelijk tweemaal werden in Frankrijk de slachtoffers onthoofd. Welke betekenis heeft deze barbaarse moorddaad?

    Dat kun je nalezen in de koran. Het is naar men beweert datgene wat de profeet Mohammed zijn vrienden heeft aangedaan. Wanneer hij ten strijde trok en de groep mensen overwon die met ongelovigen noemde, sneden zijn medestrijders bij hen de hoofden af. Het is dus een uitbeelding van die periode in d eislam, waarin de onthoofding de ultimatieve straf was, de ultimatieve vernedering van de vijand. De islamitische gemeenschappen, de individuen, die geen deel willen uitmaken van het geweld, worden op verschillende manieren tot zwijgen gebracht. De door u genoemde peiling werd gehouden in 2008. Nu, twaalf jaar later, is het probleem intenser geworden en heeft het zich uitgebreid. Het is nodig dat we een streep trekken en het heel duidelijk maken aan de ´islamisten´ dat we dit niet verder tolereren. We zouden jonge mannen voor de keuze moeten stellen: ´Of jullie willen in Frankrijk of in Duitsland, in Nederland, in Groot-Brittannië leven, dus houd je je daar aan de wetten – of jullie moeten Europa verlaten.´

    Verlaten?

    Er zijn nu complete vloten van luchtvaartmaatschappijen die vanwege het coronavirus aan de grond staan. Men zou ze met mensen moeten vullen die de waarden in Frankrijk of Duitsland niet accepteren. We zouden tegen hen moeten zeggen: ´Ga daar naartoe waar je zo kunt leven zoals het je bevalt en zoals je begrijpt. We moeten hen laten zien dat we het echt serieus menen.’

    Veel moslims, die moeilijk te integreren zijn, zijn in Europa geboren. Ze noemen Europa hun thuis. Waar moeten we die naartoe sturen?

    Naar het land van hun vaders en hun moeders of van hun grootvaders. Als ze zeggen: ´Oh. Ik ben in Frankrijk geboren, maar eigenlijk haat ik het hier en wil volgens de waarden van Algerije leven´, dan zeg ik: ´Ga terug naar Algerije´.

    Mijn eigen 17-jarige dochter werd afgelopen zomer in Zwitserland door islamitische migranten seksueel geïntimideerd. Helemaal overstuur vraagt ze me waarom deze jonge mannen, die als vluchtelingen naar Europa komen, zich aan vrouwen vergrijpen.

    Daar schrijf ik juist een boek over. Laat uw dochter dat maar lezen. Het antwoord is kort: omdat ze uit culturen afkomstig zijn, waarin vrouwen als seksuele objecten beschouwd worden. Daar bestaat geen respect voor vrouwen als zij zich niet aan de regels houden, niet thuis blijven en zich niet van kop tot teen verhullen. Wanneer ze zonder mannelijke voogd en zonder een begeleidster naar buiten gaan. Wanneer de jonge mannen vrouwen in Europa zien, die vrij zijn, joggen, die uitgaan, werken, dan is dat voor hen een cultuurshock. Naar hun idee zijn blanke vrouwen allemaal hoeren. Als ze naar Europa komen, vertelt niemand ze dat die vooroordelen fout zijn. Niermand vertelt hen wat er hier van hen verwacht wordt.

    De immigratie leidt duidelijk tot een conflict van de culturen in Europa. In hoeverre is dit erop terug te voeren dat onze Europese staats- en regeringschefs gefaald hebben?

    Ze falen over de hele linie. Iedere keer wanneer we over immigratie discussiëren, doen de Europese staats- en regeringschefs niets anders dan aan onze deugden appelleren en ons er allerlei sentimentele verhalen over te vertellen waarom er steeds meer mensen zouden moeten immigreren. Of wanneer mensen illegaal binnenkomen waarom ze hen niet kunnen uitwijzen. De integratie- en assimilatieprogramma´s, als die er al zijn, zijn vreselijk.

    Zonder uitzondering?

    Ik heb in Oostenrijk na een serie seksuele intimidaties van vrouwen door geïmmigreerde mannen enkele programma´s gezien die functioneerden. Enkele van deze mannen werden daadwerkelijk in deze programma´s gedwongen, omdat ze anders geen sociale uitkering zouden ontvangen. Ik heb een of twee programma´s in Denemarken gezien die ook successen behaalden. Ik denk dus dat correcties maakbaar zijn, maar de politieke wil om de immigratie te beperken, de assimilatie te bevorderen en de mensen die hier alleen maar zijn wegens de eigen welvaart uit te zetten, was er nooit.

    Zou er voor een bepaalde periode een duidelijke grens aan de opname van nieuwe migranten moeten komen?

    In elk geval. Het aantal zou net zolang nul moeten bedragen, totdat dit probleem is opgelost. Zodra een land optimistisch is dat het assimilatieprobleem is opgelost, dan kan het ermee beginnen om te praten over immigratie. Een groot aantal mannen ongecontroleerd een Europese samenleving te laten binnenkomen, waarin zij de waarden en de rol van de vrouwen haten, dat is culturele zelfmoord. Het is politieke zelfmoord, en het zal een burgeroorlog veroorzaken.

    President Macron zet zichzelf nu neer als verdediger van de Franse waarden en laat anderen vastberaden zien het “islamistische” moeras droog te leggen. Wat is daarvoor nodig?

    Een serie dingen. Hij kan de buitenlandspolitie instrumenten inzetten die we hebben om de ideologische invloed te stoppen, die uit landen zoals Turkije, Qatar en andere Golfstaten komt. En een einde maken aan de geldstroom uit deze landen, die gebruikt wordt om indoctrinatiecentra te installeren, waarin deze jonge mensen aan een hersenspoeling worden onderworpen. Ten tweede moeten de programma´s ter assimilatie van islamitische minderheden heel serieus genomen worden. Voor iedereen die weigert om te assimileren, zou er een repatriëringprogramma moeten zijn, dat betekent een programma om ze terug te brengen naar hun landen van herkomst, waar e volgens de sharia kunnen leven. Als Europa´s leiders op grond van het coronavirus de macht hebben om complete landen af te sluiten, dan hebben ze wellicht ook de macht om het assimilatieprogramma en het repatriëringprogramma uit te voeren.

    Is het al niet te laat om de koers te wijzigen?

    De bewering dat het te laat zou zijn, is een voorwendsel om niets te doen. Het is een voorwendsel dat we met het terrorisme moeten leven. Ik denk dat dit onacceptabel is. Het is een kwestie van politieke wil.

    (Lees HIER het uitgebreide interview in het Engels)

    Ayaan Hirsi Ali´s nieuwe boek, “Prooi. Immigratie, islam en de erosie van vrouwenrechten” verschijnt in januari 2021 bij Harper Collins, New York. Het boek is in Nederlandse vertaling bij bol.com beschikbaar op 17-02-2021. Reserveer hier een exemplaar.

    Bron:
    achgut.com
    Door: Urs Gehringer

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    1 reacties :

    Anoniem zei

    Een dappere, zeer verstandige vrouw waar tal van politici en ook heel veel linkse burgers een voorbeeld aan zouden moeten nemen. Helaas, links Nederland blijft wegkijken voor de immense problemen.

    Een reactie posten