Herstelwerk aan haven in Haukes kost 1,2 miljoen euro

Datum:
 • woensdag 11 november 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 •  


  HOLLANDS KROON - DE HAUKES De twee watersportverenigingen in De Haukes worden goed achtergelaten als de gemeente het beheer en het onderhoud van de haven aan ze overdraagt.

  Winnie van Galen 11-11-2020

  Dat heeft te maken met herstelwerkzaamheden die aan de haven worden uitgevoerd, zoals het vervangen van de damwanden, de meest kostbare klus. Uit nader onderzoek is gebleken dat er echter meer nodig is om de haven in een puike conditie te krijgen. Zoals het vervangen van de steigers, de steigerpalen en de golfbrekers. 

  Daarmee gaat het budget van 1,2 miljoen euro voor het onderhoud van de Haukeshaven tot de bodem leeg. ,,We willen het in een keer goed doen’’, aldus wethouder Theo Groot. 

  Met als gevolg dat de watersportvereniging Amstelmeer en de Marine Watersportvereniging die om het opknappen van de steigers etc, hadden gevraagd, voorlopig geen omkijken naar de haven hebben als ze het onderhoud en beheer in handen krijgen. 

  De gemeente blijft wel eigenaar van de haven. De gemeenteraad moet de voorgestelde extra onderhoudsuitgaven nog goedkeuren. 


   We willen het in een keer goed doen


  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  Als 'de' aanvoerhaven van Wieringen (ansjovis) werd dit wel eens tijd. Sedert de jaren 45 is er niets aan onderhoud gepleegd. Ik ken dit uit eigen ervaring. Advies: maak van het Amstelmeer een uniek watersportgebied boven Alkmaar !

  Een reactie posten