De raad heeft het licht op groen gezet, nu mogen inwoners van de gemeente Medemblik hun zegje doen over de huisvesting van arbeidsmigranten

Datum:
 • vrijdag 27 november 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • MEDEMBLIK

  De gemeenteraad zegde, schoorvoetend, haar steun toe. Maar daarmee is het ontwerpbeleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten, zo benadrukte wethouder Harry Nederpelt, niet in beton gegoten.

  Judit de Redelijkheid 26-11-2020


  Een hete aardappel die al jaren van bord naar bord wordt geschoven’. Zo noemde Geert Mos (D66) het onderwerp waarover donderdagavond knopen moesten worden doorgehakt. Net als verschillende collega-raadsleden zei hij blij te zijn dat er nu werk gemaakt wordt van nieuw beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Medemblik. Maar het door het college vormgegeven concept werd nou niet bepaald met gejuich ontvangen.

  Niet alleen de raad zelf zag beren op de weg, ook van buitenaf werd er verontrust gereageerd op het ontwerpbeleid. Zo waren de initiatiefnemers van het plan Groenwijk - een ’Centerparcs’ waar duizenden in West-Friesland werkzame arbeidsmigranten gehuisvest zouden kunnen worden - verbijsterd dat er in Medemblik totaal aan hun initiatief voorbij werd gegaan.

  Noordhollands Dagblad

  Vraagtekens

  De vraagtekens die de raad bij het ontwerpbeleid zette resulteerden in een aantal amendementen. Een paar daarvan werden donderdagavond aangenomen. Zo werd de mogelijkheid voor huisvesting van arbeidsmigranten op bedrijventerreinen ingeperkt. Dat er genoeg twijfels overblijven snapt wethouder Harry Nederpelt. ,,Want het is een supercomplex dossier”, zei hij. ,,En het heeft heel wat losgemaakt. We hebben hier heel zorgvuldig aan gewerkt en zijn blij dat er nu een nieuwe stap gezet kan worden. Maar we vinden het ook heel belangrijk om te horen wat de inwoners ervan vinden. Het concept ligt zes weken ter inzage en iedereen staat vrij om hierop te reageren.”

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Het is toch merkwaardig dat er geen problemen bij de Overheden zijn als het woonruimte betreft voor buitenlanders. Daarentegen is er voor de Nederlanders geen ruimte en dus geen woonruimte.

  Anoniem zei

  Arbeidsmigranten zijn goedkoper En ze regelen woonruimte want dan kunnen ze daar ook nog lekker aan verdienen!! Hoe bedoel je uitgekookt.

  Een reactie posten