Omtzigt buigt gedwee het hoofd. Maar hij blijft spreken over een ‘mysterie’

Datum:
 • dinsdag 1 september 2020
 • in
 • Categorie:
 • Zaak gesloten, lijkt het,....


  Omtzigt buigt gedwee het hoofd. Maar hij blijft spreken over een ‘mysterie’

  Zaak gesloten, lijkt het, nu een extern rapport geen onrechtmatigheden heeft geconstateerd bij de CDA-lijsttrekkersverkiezing. Maar de twijfels zijn nog allerminst de wereld uit.
  Den Haag
  Lachsalvo’s gingen door het CDA woensdagavond, vooral natuurlijk onder de aanhangers van Hugo de Jonge, toen Pieter Omtzigt en zijn echtgenote Ayfer Koç tot onderwerp van spot werden gebombardeerd door de onderzoekers van het in allerijl ingehuurde ICT-bedrijf CGI.
  Als Koç in juli daadwerkelijk werd bedankt voor haar stem op Hugo de Jonge, dan kan het niet anders of zij heeft echt op Hugo de Jonge gestemd, zo blijkt uit de analyse van de logbestanden. Daar zal haar man mee moeten leren leven. En dat doet hij ook, getuige zijn reactie: hij is blij dat het is uitgezocht en schaart zich achter de rechtmatig gekozen partijleider. Nu echt. Eind goed, al goed voor het CDA, dat bij een andere uitkomst had moeten vrezen voor aanhoudende tweespalt in eigen gelederen. In de politieke werkelijkheid is het probleem nu opgelost. Running mate Omtzigt is getemd.
  In de échte werkelijkheid, en zeker in die van Facebook en Twitter, moet partijvoorzitter Rutger Ploum vrezen dat deze lijsttrekkersverkiezing hem nog lang zal worden nagedragen. Want wat is er eigenlijk wél goed gegaan? Het begon al met de miscommunicatie over de veronderstelde kandidatuur van Wopke Hoekstra, het werd erger toen het stemsysteem in juli kwetsbaar bleek voor manipulatie en het zette de partij onder hoogspanning toen de einduitslag door Omtzigt werd betwist. Het CGI-rapport is nu aangegrepen om Omtzigt terug in de kruiwagen te krijgen, maar het werpt intussen een ontluisterende blik op de organisatie van de hele verkiezing. Omtzigts aanhang kan het rapport elk gewenst moment aangrijpen om te blijven betogen dat het niet zeker is dat alles rechtmatig is verlopen.
  Nederlands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het CDA; wat een honden zijn het ook.

  Een reactie posten