Duitsland: Het lot van kerstmarkten, kermis, carnaval en festivals lijkt bezegeld!

Datum:
 • dinsdag 15 september 2020
 • in
 • Categorie:
 • Een tweede pandemiegolf in de herfst en de winter wordt natuurlijk waarschijnlijker, waarschijnlijk omdat men dan de klassieke griep gewoon in een corona-infectie “verandert”. 
  Duitsland: Het lot van kerstmarkten, kermis, carnaval en festivals lijkt bezegeld!


  (Vertaling: E.J. Bron)
  In Duitsland blijven de ziekenhuizen nog steeds enorm leeg, slechts 233 Intensive Care bedden zijn bezet en die waarschijnlijk overwegend door heel oude mensen met onderliggende ziektes. Maar omdat er getest wordt alsof er geen morgen meer zou komen, slaat deze test hier en daar eens aan, het quotum blijft echter gering en betrouwbaar zijn de testresultaten ook niet.

  Desondanks blijft de politiek in de paniekmodus, desondanks wakkeren virologen en andere deskundigen, wier uur geslagen heeft, nog steeds de angst aan, gewoon, omdat ze er plezier in hebben de burgers te treiteren en hen dankzij deze volledig overbodige pandemie onder controle te houden.
  Nu pleit ook de epidemioloog Timo Ulrichs met het oog op de sterk stijgende corona infectiecijfers in Frankrijk voor preventieve maatregelen in het naburige Duitsland. “We zouden er over moeten nadenken welke maatregelen zinvol zijn om meteen het begin van een exponentiële stijging van de nieuwe besmettingscijfers te voorkomen. Een goede maatregel zou de preventieve afzegging van grote manifestaties respectievelijk een strikte bovengrens bij private en openbare feesten zijn”, zei Ulrichs tegenover de nieuwssite “Watson”.
  Om de grenzen met Frankrijk te sluiten, vindt de epidemioloog van de Akkon-hogeschool in Berlijn echter niet zinvol. In Frankrijk werden onlangs binnen 24 uur bijna 10.000 nieuwe besmettingen geregistreerd. Mocht de coronasituatie zich daar drastisch blijven verslechteren, dan houdt de expert het voor mogelijk dat Duitsland hulp biedt en coronapatiënten in ziekenhuizen in Duitsland onderbrengt: “Alle capaciteiten zouden voorhanden zijn”.
  Volgens Ulrichs wordt een tweede pandemiegolf in de herfst en de winter natuurlijk waarschijnlijker, waarschijnlijk omdat men dan de klassieke griep gewoon in een corona-infectie “verandert”. “Daarom zouden we nog een keer alle inspanningen moeten ondernemen om deze periode goed door te komen, totdat we met de jaarwisseling of in het voorjaar van 2021 een beschermend vaccin zullen hebben. Ik ben optimistisch dat we in het begin van het nieuwe jaar niet slechts één, maar tegelijk meerdere beschermende vaccins ter beschikking zullen hebben”, zei de wetenschapper.
  Alleen daarom gaat het. Om het vaccin. Omdat daarmee nog meer geld te verdienen is dan met testen en beschermende maskers.
  De coronamaffia draait goed, de farmaceutische industrie jubelt, dan kun je gerust een keer kerstmarkten, kermissen, carnaval en festivals op de brandstapel gooien.
  Bron:
  www.journalistenwatch.com
  Door: “PS”
  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron(www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten