Corona zorgelijk – leugens van Rutte en de Tweede Golf

Datum:
 • woensdag 23 september 2020
 • in
 • Categorie:
 • Dat de leugenpremier er gisteren weer ouderwets op los ging lijkt niemand zelfs nog te verbazen. Als Rutte thans over Corona spreekt geldt:

  “Des te Corona, des te liegt-ie!”

  Image

  Want wat in het Teletextbulletin hierboven beweerd wordt over de mondkapjes doet gewoon pijn aan je ogen. Voor de leugenpremier lijkt thans het adagium te gelden dat hij vindt dat er pas sprake is van een leugen als de leugenpremier erkent dat hij gelogen heeft. Het stemvee van de coalitie moet zich daar dan vervolgens niet alleen mee tevreden stellen, maar doet dat ook braaf telkenmale opnieuw.

  Tweede Golf
  Nu het toverwoord “Tweede Golf” is gesproken, betekent dat dat als politiek krakeel beschouwde debatten naar de achtergrond verschuiven. Het parlement schaart zich in zo’n geval naar goede gewoonte achter de regering en hoopt er het beste van.

  Corona

  Herkenbaar hierboven is de aangekondigde aarzeling. Men moet iets, maar weet nog niet wat aan te kondigen

  Nu Nederland door veel andere landen het etiket ‘rood’ opgeplakt gekregen heeft, zullen ook in bijvoorbeeld Amsterdam de aantallen toeristen weer scherp dalen. Dat maakt een aanpak minder acuut. Maar hoe de overheid daar denkt haar maatregelen te handhaven wordt nog een krachtproef, waarvan ik vermoed dat ze die niet zal aangaan wegens onvermogen.

  Corona

  Dat geldt evenzeer voor maatregelen elders in het land. Dat studenten zich nauwelijks aan maatregelen houden zie ik dagelijks om me heen, met uitzondering van de mensen van Chinese afkomst onder hen (ik woon in een studentenstad met relatief heel veel Chinese studenten). Maar de studenten doen vooral in het geniep niet mee aan de overheidsmaatregelen – in de allochtonenwijken als de Haagse Schilderswijk en de wijken waar het deze zomer mis ging in Utrecht (in Amsterdam-West lijkt niemand zelfs te hebben durven kijken) gebeurt het openlijk. Deze zomer was mijn indruk dat allochtone ouderen bovenmatig getroffen bleken, maar dat had men beter bekend kunnen maken. Nu komt er een reprise van de eerdere ellende, waarbij de echte vraag wordt of de overheid het afdwingen van haar maatregelen nog proberen gaat.

  Dat de Corona-tests in bevredigende aantallen intussen tot de onmogelijkheden worden gerekend – je went er aan. “Er is nu voldoende bescherming” zegt de premier. Maar de middelen om te controleren of dat (qua effect) klopt heeft niemand. En doet weer een aankondiging die normaal zou moeten zijn maar wordt gepresenteerd als …. als iets positiefs:

  Het kabinet houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten, zei premier Rutte, maar hij kondigde nog geen nieuwe maatregelen aan. Hij zei wel te verwachten dat er deze week acht regio’s bij komen, waar mogelijk ook meer maatregelen nodig zijn. Welke dat zijn, zei hij niet. In ieder geval komen er weer vaker persconferenties, waarschijnlijk iedere twee weken. De Kamer drong daar ook op aan.

  Er zijn dus zes regio’s waar maatregelen nodig zijn, er komen er deze week nog acht bij, maar het kabinet wacht omdat het nog niet weet wat te doen? Maar gelukkig, er komen meer persconferenties.

  En de Kamer knikte, want dat is in een situatie als deze haar rol.

  Ik geloof nooit dat de premier NL2021 politiek zal overleven. Als de Tweede Golf een soort losse flodder blijkt, is deze coalitie gezien in maart, en gedoemd zware verliezen te incasseren.


  Meer over het Corona-virus (Covid-19), de wijze van aanpak van Corona en haar economische gevolgen vindt u hier.   1 reacties :

  kartona zei

  ze willen eerst zwake menssen vacine dan de andre kude richting slachthuis...nee tegen vacine ze weten percies waar ze mee bezig zijn..dit is de val van de cabal...

  Een reactie posten