Wereldbank tegen Wit-Rusland: Ga in lockdown en ontvang $940 miljoen

Datum:
  • maandag 24 augustus 2020
  • in
  • Categorie:
  • De Wereldbank heeft Wit-Rusland in juni een lening van 940 miljoen dollar aangeboden, op voorwaarde dat het land in lockdown zou gaan en dus zijn economie zou verwoesten. De Wereldbank wilde dat president Loekasjenko net als Italië het land zou afgrendelen.


    21-8-2020
    De president, ook wel de laatste ‘dictator’ van Europa genoemd, sloeg het aanbod af, schrijft website The Gateway Pundit. Sterker nog: hij trad naar buiten met de details. Je kunt je afvragen hoe vaak minder welvarende landen zoiets overkomt. Je kunt je ook afvragen of de Wereldbank andere landen van dit soort coronaleningen heeft aangeboden.
    Amper een maand nadat Loekasjenko het aanbod had afgeslagen, werd het opeens erg onrustig in zijn land. Al sinds juli gaan Wit-Russen de straat op om te demonstreren tegen de president. Volgens Loekasjenko zijn buitenlandse onruststokers, waaronder ook Nederlanders, verantwoordelijk voor de demonstraties in de Wit-Russische straten.
    De agressie tegen ons land is begonnen
    “Ga niet de straat op. Je moet begrijpen dat jij en je kinderen gebruikt worden als kanonnenvoer. Er zijn al mensen gekomen uit Polen, Nederland, Oekraïne, Rusland. De agressie tegen ons land is al begonnen,” zei hij vorige week vrijdag.
    De president is strijdlustig en niet van plan om op te geven. Premier Rutte drong woensdag aan op ‘doortastend en eensgezind Europees optreden’. Hij zei dat de EU werkt aan gerichte sancties en dat ‘een dialoog moet leiden tot een oplossing die recht doet aan de stem van het volk’.
    En nu komt het: “De boodschap naar het regime is helder: geweld is onacceptabel,” zei Rutte. Rusland zei dan weer dat de bemoeienis van andere landen met de gebeurtenissen in Wit-Rusland ‘onacceptabel’ is.
    [The Gateway Pundit]

    NineForNews.nl


    0 reacties :

    Een reactie posten