Huisarts hekelt reisadvies corona: ‘Willekeur en ernstige manipulatie’

Datum:
 • woensdag 26 augustus 2020
 • in
 • Categorie:
 • Ook uit hij kritiek op de manier waarop de aandacht verschuift van ziekenhuisopnames en sterfte naar ‘besmetting’. “Dit is de ergste vorm van volksmanipulatie.”


  21-8-2020

  Afgelopen week zijn er weinig coronapatiënten gemeld bij de GGD’en die voor aanvang van de ziekte in Groot-Brittannië, Kroatië en Noorwegen zijn geweest.Toch is het reisadvies voor deze landen oranje. Bij terugkeer uit Kroatië wordt 10 dagen thuisquarantaine geadviseerd.
  Het negatieve reisadvies voor Kroatië kwam voor de ambassadeur van het land als ‘een negatieve verrassing’. Volgens de ambassadeur is de situatie in Kroatië niet kritiek genoeg voor deze beslissing en ligt het aantal besmettingen nog onder de Europese standaarden. “Het besluit van de Nederlandse regering is niet eerlijk,” citeerde de NOS haar.
  De meeste nieuwe coronapatiënten die in het buitenland zijn geweest, gingen naar landen als Frankrijk, België, Spanje, Duitsland en Italië. Bij terugkeer uit deze landen in Nederland hoef je níet in thuisquarantaine.
  Uit gegevens van het RIVM (pagina 15) blijkt dat er in de afgelopen week zo’n 4000 ‘coronapatiënten’ zijn gemeld bij de GGD’en die in het buitenland zijn geweest. Van de patiënten met een reishistorie ging ruim de helft naar Frankrijk (26,4 procent) en Spanje (24,9 procent). Ter vergelijking reisde 1,1 procent van deze ‘patiënten’ naar Groot-Brittannië en 1,8 procent naar Kroatië.
  Ernstige manipulatie
  Huisarts Martin Voerknecht uit Bussum reageert op LinkedIn kritisch op het reisadvies van de overheid. “Code oranje voor Kroatië? En Frankrijk, Spanje, België en Duitsland dan? Geen ratio, maar helaas willekeur en ernstige manipulatie. Uw volksvertegenwoordiging slaapt.”
  Ook uit hij kritiek op de manier waarop de aandacht verschuift van ziekenhuisopnames en sterfte naar ‘besmetting’. “Dit is de ergste vorm van volksmanipulatie.”
  Biochemicus Mario Ortiz Martinez zei eerder deze week hierover dat het opvallend en schandalig is dat positief geteste mensen nu door het RIVM opeens patiënten worden genoemd. “Dit is natuurlijk buitengewoon misleidend en incorrect!” Hij benadrukte dat een positieve test wat anders is dan een door een arts gediagnosticeerde coronapatiënt en dat er al maanden nauwelijks ziekenhuisopnames en sterfgevallen zijn.

  NineForNews.nl

  1 reacties :

  Unknown zei

  Test eerst eens al die mensen voordat ze op reis gaan en trek dan je conclusie of deze al niet "besmet"waren voordat ze daar naar toe vertrokken.
  Het is nu een grote hetze om te concluderen dat die mensen het "dáár" hebben opgelopen.
  Je krijgt nu het idee dat de mensen die daar naar toe gegaan zijn bij terugkomst een of andere zeer besmettelijke ziekte met zich meedragen.

  Een reactie posten