Alsof het al niet erg genoeg is

Datum:
 • maandag 3 augustus 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • Het CDA- bestuur heeft namelijk een incompetente clown gekozen als lijsttrekker.  Alsof het al niet erg genoeg is

  Screenshot_19
  (Door: H. Numan)
  We zitten nu in een echte crisis. Niet zomaar een crisis, maar eentje waar de Grote Depressie van de jaren-30 goedemorgen tegen gaat zeggen. De bankencrisis van 2008 is er niks bij. We zitten met een links kabinet dat zich met keilbouten vastgeklonken heeft aan het pluche. Nog linksere partijen dan het kabinet willen die macht gaan overnemen. Doen ze samen met onze nieuwe medelanders, die zich grof beledigd voelen als je ze aanspreekt als Nederlander. En dan de EU. Een rupsje nooit genoeg dat nooit genoeg heeft. Tot overmaat van ramp is er nauwelijks oppositie. Zekers, de PVV en het FvD doen het redelijk, maar niet goed genoeg. Daar zorgen de media wel voor.
  Laten we beginnen met de economische crisis, die langzaam maar ontzettend zeker heel wat erger gaat worden. Luchtvaartmaatschappijen zijn failliet aan het gaan, wereldwijd. Ik verwacht dat tegen het einde van het jaar ongeveer 25-50% er niet meer zal zijn. Dat leest u goed: de helft van alle luchtvaartmaatschappijen gaat op de fles. Vergeet goedkoop vliegen voorlopig maar. Juist die low budget maatschappijen missen de reserves om het te redden.
  De Boeing 747 gaat met (welverdiend) pensioen. Die vliegt inmiddels al bijna 50 jaar rond, en dat lag in de verwachting. Dankzij de crisis gebeurt het 5 jaar eerder. Nieuwe technologie maakt langeafstandsvluchten met twee motoren veilig en rendabel. Waardoor oudere vliegtuigen met vier motoren veel minder waard worden. Dat heeft nogal wat gevolgen. De Airbus A 380 kwam tien jaar te laat. Die kan niet concurreren tegen kleinere modernere vliegtuigen met twee motoren, en wordt overal op non actief gesteld. Daar worden ze in Toulouse niet vrolijk van. Luchtvaartmaatschappijen ook niet, want ze zijn hun investeringen kwijt. De tweedehands waarde van een A 380 is … schrootwaarde. Als u weet dat een Airbus A 380 een half miljard per stuk kost, komt dat hard aan. In Seattle wordt dat nieuws niet met champagne gevierd. Daar hebben ze meer dan genoeg problemen met de Boeing 737 Max. Beide bedrijven, Boeing en Airbus, gaan hele zware tijden tegemoet.
  “Ha, maar ik vlieg niet”, hoor ik mensen zeggen. Bedrijven waar 100.000 of meer mensen werken die failliet dreigen te gaan, raakt ook u. Waarom vliegt u? Om op vakantie te gaan, in veel gevallen. Als lange afstandsvluchten weer mogelijk worden – en dat zal zeker even duren – gaat dat met forse beperkingen. Zoals een medisch certificaat bij aankomst en bij vertrek (!) plus de hele vlucht een mondmasker om. Ik zie de gemiddelde Nederlander dat niet snel doen. Die klagen nu al over die #$%# maskers… Zo ongeveer dezelfde groep mensen die destijds klaagde over de veiligheidsgordel en de helmplicht heeft nu zo ongeveer dezelfde bezwaren tegen een mondmasker.
  Dat veel minder vliegen raakt de hotel industrie wereldwijd. De Thaise centrale bank verwacht dat 60% van alle hotels in Thailand aan het einde van het jaar failliet zijn. Thailand is een toerismeland, dus dat komt hard aan. Maar ook in Nederland zullen er nogal wat bedrijven de deuren moeten sluiten.
  Gaan we naar de Oosterburen kijken. Als ze daar lichte hoofdpijn hebben, krijgen wij zware migraine. Omdat het consumentenvertrouwen compleet weg is, is de productie van goederen met meer dan 12% gekelderd. Wees eerlijk: het eerste wat u tijdens een crisis doet, is niet meer op vakantie gaan, en het tweede is geen nieuwe auto kopen. De Duitse auto-industrie ligt dan ook op z’n Lederhosen. Als de Duitse economie +12% krimpt, dan krimpt de Nederlandse economie minstens 15%. Elders in Europa zien we hetzelfde. In Spanje is de productie met meer dan 18% gezakt. Ter vergelijking: de wereldproductie daalde met 9-11% tijdens de jaren-30. Deze crisis is dus nu al veel erger.
  Dan de meest gevaarlijke premier die Nederland ooit gehad heeft. Niet de slechtste, maar wel de gevaarlijkste. Vergeleken met Rutte was Mussert een naïeve beginneling. Is er iemand die iets anders had verwacht dan tekenen bij het kruisje? Natuurlijk tekende Rutte bij het kruisje. Na enig pro forma nee geroep. Dat was puur voor de vaak. In de hoop dat hij net lang genoeg voor de verkiezingen tekende, zodat de kiezers het vergeten zijn. Als Wilders het goed aanpakt, houdt hij dit onderwerp levend tot de verkiezingen. Soort van Carthago Delenda Est. Bij elke gelegenheid, hoe ontoepasselijk ook, het onderwerp ter sprake brengen. In elk debat, en in elk interview.
  Natuurlijk proberen de media dit onderwerp zo snel mogelijk in het vergeet te stoppen. Vooral omdat de EU nu de macht gekregen heeft om zelf belastingen te kunnen heffen. De transferunie is al erg genoeg, maar het zelfstandig belasting kunnen heffen is helemaal dodelijk. Hoort u bijna niets over, wel? U gaat er voorlopig niets van merken. Ons geld wordt overgemaakt na de verkiezingen, en daarvoor gaat de EU geen eigen belastingen heffen. Maar na die verkiezingen wel.
  Het EU-beleid vanaf het prille begin is zoveel mogelijk macht naar Brussel transporteren. Hoe dan ook. Bij voorkeur in kleine “tijdelijke” stapjes. Die nooit terug te draaien zijn. Dat proces is nu voltooid. Rutte heeft het niet bedacht. Maar in de 11 jaar dat hij premier is, heeft hij er alles aan gedaan om wat Nederland was te veranderen in wat de EU graag wil zien. Hij heeft meer ‘vluchtelingen’ binnengehaald dan alle voorgaande kabinetten bij elkaar. De gezondheidszorg is door hem gedecimeerd. Onderwijs is niets meer waard. Ik heb bepaald geen hoge dunk van de huidige generatie HBO- of WO-studenten. Bejaarden moeten het gelag betalen. Dat is zo ongeveer de laatste groep die nog – zonder te veel morren – uitgeknepen kan worden. Het kabinet is ook fanatiek bezig tegen de boeren. Ook die moeten er aan geloven.
  Kijk naar Venezuela. Voorheen een olieproducerende redelijk welvarende natie. Dat is nu een straatarme super corrupte communistische olie importerende dictatuur. Toch dragen veel mensen daar Chavez nog op handen. Rutte kunt u een beetje met Chavez vergelijken. De echte veranderingen vonden namelijk plaats onder zijn opvolger, Maduro. Dat was ook gebeurd als Chavez nog geleefd had. De centjes, die waren namelijk opgefeest. Verbrast. Met leuke dingen voor de sommige mensen. Maar dat zijn de meeste mensen al vergeten. Die herinneren zich enkel de feestdagen onder Chavez en het gebrek aan alles onder Maduro.
  Nog een inmiddels oud probleem dat door ettert: de islamisering van ons land. En van geheel Europa. Er is weer een kathedraal in de fik gestoken. Deze keer is er een dader gepakt. En nog een echte ook. Een – wat anders? – ontevreden asielzoeker. Deze kwam uit Rwanda. Dat kon nog nèt in de krant, want de meeste Rwandezen zijn katholiek. Als hij mohammedaan was, dan was het niet in de krant gekomen, of hij was een beetje verward. Ik lees dagelijks over verkrachtingen door mohammedanen. Ze hebben er zelf een naam voor: taharrush. Dat is een spelletje waarbij je met zoveel mogelijk mannen een vrouw zo hard mogelijk verkracht. Omdat er zoveel (vaak 50 of meer) daders zijn, gaan ze meestal allemaal vrijuit. Vooral Ook in het vrije Westen. Er worden in Europa bijna dagelijks mensen voor de trein gegooid of neergestoken. Door… ‘verwarde’ mannen. Die verdomd goed weten wat ze aan het doen zijn.
  Het kabinet, met name het CDA, wil graag nog veel meer van dat soort figuren importeren. Het CDA- bestuur heeft namelijk een incompetente clown gekozen als lijsttrekker. Hugo de Jonge is een incapabele minister die enkel uitblinkt in rare schoenen. Als je je persoonlijkheid bepaalt met ongepast schoeisel, dan is er iets flink mis met je. Hugo de Clown is nog eurofieler dan D66.
  Op zich een goede zaak. Waarom? Omdat het CDA nu eindelijk kleur aan het bekennen is. De perfecte middenpartij die met alle partijen kan regeren? Dat zijn ze allang niet meer. De ‘midden’ partijen VVD, CDA, PvdA en D66 zijn allemaal fors naar links opgeschoven. Ze weigeren dat toe te geven en boycotten partijen die dat gat op rechts proberen op te vullen. De keuze voor Pipo Hugo de Jonge is een keuze voor meer Europa, meer migranten, meer geweld en meer problemen. Het kost het CDA nu al leden. Waar gaan ontevreden CDA stemmers naar toe? Bij gebrek aan beter moet dat PVV en FvD worden. Andere keuzes hebben ze niet echt. Als ze VVD hadden willen stemmen, deden ze dat al.
  Reken niet op Pieter Omtzigt. Hij is binnen het CDA de meest redelijke man. Maar ook hij zal liever niet samenwerken met de PVV en de FvD. Hij zegt het niet met zoveel woorden, maar op dat punt verschillen Omtzigt en Pipo de Clown niet zo gek veel.
  Wat betekent dat? Op dit moment wordt er al druk onderhandeld in achterkamertjes over een toekomstig kabinet. De keuze voor Pipo betekent dat het CDA kleur bekent. Koran-groen, om precies te zijn. Ze weten donders goed dat Omtzigt stemmen trekt en De Jonge stemmen kost. Sterker nog, de keuze voor Pipo de Clown kostte het CDA direct twee virtuele zetels. Dat interesseert ze dus niet. En dat betekent dat er hard gewerkt wordt aan een brede linkse coalitie.
  Links heeft geleerd dat 99,3% verkiezingsoverwinningen niet geloofwaardig zijn. 51% is net zo effectief. 49% hoeft geen probleem te zijn, zolang ‘de anderen’ (PVV en FvD) geen coalitie kunnen vormen. Of dat gaat lukken, dat ligt helemaal bij u.
  Door:
  H. Numan
  (voor www.ejbron.wordpress.com)

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Mooi verhaal, zo zie ik het ook. Met CDA verandert Nederland in een communistische dictatuur. Hubert Bruls (CDA)is de corona bovenbaas van Nederland gemaakt met schijt aan de Grondwet.
  Hopelijk worden mensen wakker en stemmen ze PVV of FvD.

  Anoniem zei

  Ik zie wel dat de FVD op hun propaganda site nogal brave taal uitslaat als het om corona gaat.

  Een reactie posten