Slecht rapportcijfer voor Den Helder. Beleid toezicht en handhaving scoort onvoldoende

Datum:
 • vrijdag 17 juli 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • De provincie Noord-Holland heeft de gemeente Den Helder over 2019 een slecht rapportcijfer gegeven voor de uitvoering van de beleidscyclus toezicht en handhaving.  Sinds 2015 dienden gemeenten een wettelijke beleidscyclus te volgen met betrekking tot toezicht en handhaving in het kader van Omgevingsrecht. Sinds 2017 moet ook het onderdeel vergunningverlening hierbij betrokken worden. Deze beleidscyclus wordt de Big 8 beleidscyclus genoemd. Dit omdat het schematisch op een grote 8 lijkt waarbij de bovenzijde het strategische beleid voorstelt, dat een koppeling vormt met het operationele beleid in de onderzijde. Deze beleidscyclus is wettelijk verplicht.

  Niet adequaat

  De gemeente Den Helder heeft over de uitvoering van de Big-8 beleidscyclus over het jaar 2019 de beoordeling ’niet adequaat’ gekregen. Dit kwam volgens burgemeester en wethouders omdat er vanwege aanhoudende capaciteitsproblemen vorig jaar op de afdeling Veiligheid Vergunningen en Handhaving prioriteit is gelegd bij het uitvoeren van de taken, waardoor niet toegekomen is aan het maken van de verplichte documenten.
  Op aanwijzing van de provincie heeft de gemeente Den Helder een plan van aanpak gemaakt waarin verbeterpunten zijn opgenomen. Het college gaat ervan uit dat het verbeterplan dit jaar leidt tot een beter rapportcijfer.
  Noordhollands Dagblad

  4 reacties :

  Anoniem zei

  Ook in Hollands kroon.

  Anoniem zei

  anoniem 1 helemaal mee eens , Holands Kroon handhaaft helemaal niet behalve voor vriendjes die alle regels aan de laars lapt, als je vraagt op handhaving dan wordt dat niet gedaan, en probeerd bij degeen die om handhaving vraagt het leven zuur te maken.

  Sam Kooy zei

  Vraag: waarin scoort Den Helder nog wél goed o.a. met de steeds maar verder dalende inwonersaantallen !

  Van Alphen zei

  "beleidscyclus toezicht en handhaving" is beneden peil aldus de wijze dames en heren van de Provincie.
  Volgens de Provincie is dat beneden peil. Maar wat te denken dan van Hollands Kroon die nagenoeg helemaal geen handhavingsregels meer heeft?
  Als je als Gemeente nagenoeg geen regels meer hebt, vervolgens de burgers opzadelen met de ellende, kan je ook weinig fout doen. Zouden de wijze dames en heren ambtenaren en politici bij de Provincie dat zelf niet hebben kunnen bedenken voordat ze Den Helder aan het kruis nagelen?
  Hiermee wordt maar weer eens aangetoond dat Provincies een volstrekt overbodige bestuurslaag zijn en alleen maar bedoeld is om ambtenaren en politici van een goed betaald baan te voorzien.

  Een reactie posten