Raad keurt plannen pensions eerder vast, oppositie is witheet

Datum:
 • woensdag 8 juli 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • De huisvesting van veertig arbeidsmigranten aan Westerweg 27 in Nieuwe Niedorp en Wagenpad 12 in Middenmeer (tachtig plekken) is een stap dichterbij gekomen. In meerderheid stemde de gemeenteraad dinsdagavond in met beide principeverzoeken.


  Beide onderwerpen zouden aanvankelijk niet geagendeerd worden. De gemeenteraad wilde in september eerst nog sleutelen aan het beleid voor migrantenhuisvesting. Maar gezien de grote behoefte aan woonruimte voor seizoenarbeiders bedacht Senioren Hollands Kroon zich (ze waren aanvankelijk mordicus tegen) en zette het onderwerp afgelopen donderdag ter elfder ure alsnog op de raadsagenda. In de wetenschap dat een meerderheid van de raad beide principeverzoeken zou omarmen. Een deel van de oppositie reageerde als gestoken door een wesp, sprak van een overval via de achterdeur en betichtte de coalitie onder meer van ondemocratisch handelen. Door tijdgebrek kwam de raad donderdag niet toe aan een inhoudelijke behandeling van de ertussen gewurmde voorstellen. Dat gebeurde gisteren alsnog via een zogeheten uitloopvergadering. Het verzoek voor veertig logiesplaatsen aan de Westerweg 27 geldt voor de duur van maximaal tien jaar in afwachting van grootschalige opvang elders. Aan het Wagenpad komen op termijn tweehonderd logiesplekken, 120 hiervan zijn er vergund.
  Het aanpassen van gevaarlijke wegen in de gemeente Hollands Kroon middels het Veiligheidsplan is unaniem aangenomen. Het verbeteren van de verkeersveiligheid waardoor de ongevallen afnemen, is de strekking van het plan. Daarbij valt te denken aan een andere inrichting van wegen en het aanpakken van knelpunten, zoals gevaarlijke kruisingen.
  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Hollands kroon het afvoer putje van noord Holland

  Een reactie posten