Bouw derde datacenter in Middenmeer is een stap dichterbij, nu aan de westkant van de A7 aan de Westlanderweg

Datum:
 • donderdag 16 juli 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • HOLLANDS KROON - MIDDENMEER  De aanleg van een nieuw datacenter voor Microsoft aan de Westlanderweg in Middenmeer is een stap dichterbij gekomen.

  16-7-2020
  Voor de bouw hiervan heeft de gemeente Hollands Kroon sinds deze week een ontwerp omgevingsvergunning ter inzage gelegd. Het datacenter komt op een stuk grond van gebiedsontwikkelaar Agriport A7 dat ‘Het Venster’ heet. Het ligt aan de westkant van de A7, ten zuiden van Middenmeer. De huidige datacenters, onder meer voor Google en Microsoft, liggen aan de oostkant van de A7.
  Het datacenter aan de Westlanderweg past binnen het huidige bestemmingsplan, aldus de gemeente. Een aanvraag hiervoor is op 16 januari 2019 gedaan. De ontwerp omgevingsvergunning ligt zes weken ter inzage en is digitaal te bekijken. Wie er op of aanmerkingen over heeft, kan bij de gemeente van 15 juli tot 27 augustus een zogeheten zienswijze indienen. Wie de stukken per e-mail wil ontvangen dient hiervoor contact op te nemen via vergunningen@hollandskroon.nl.
  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Anoniem zei

  En iedereen maar klagen over de lage grondwaterstand. Overdek heel Nederland en 100% zeker dat het grondwaterpeil veel verder zal dalen/
  Overigens ligt het niet aan de hoeveelheid gevallen regen want die is volgens het KNMI (en waarom zouden we die niet geloven) de laatste 100 jaar met 26% gestegen. Vreemd dan dat het grondwaterpeil desondanks toch zakt, andere oorzaken misschien?
  Nu zullen er natuurlijk ook weer windmolens en zonnepanelen bijgebouwd moeten worden met dergelijke stroomverslinders. Gelukkig is daar de subsidieregeling voor de bouwers, ze kunnen er van verzekerd zijn dat de bevolking het wel gaat financieren.
  Heeft wethouder Meskers nog meer goede ideeën als die van het overkappen van Nederland?

  Anoniem zei

  Meskers heeft altijd top ideeën. Vol bouwen met data centers, windmolens, zonne parken en logies voor arbeidsmigranten. En waar blijven de burgers van Hollands kroon? Ach, dat ontreseerd Meskers niet als hij maar zijn zin krijgt.

  Een reactie posten