Hoorn wil boetes op illegaal verhuren aan arbeidsmigranten

Datum:
  • maandag 8 juni 2020
  • in
  • Categorie:
  • De gemeente Hoorn wil malafide verhuurders van woonruimte aan buitenlandse werknemers met onder meer hoge boetes gaan aanpakken. Praktijken als het ’verkamerd verhuren van rijwoningen’ moeten stoppen, zodat die weer beschikbaar komen voor de gespannen woningmarkt en er een einde komt aan overlast.



    Dit staat in de Woonvisie Hoorn 2020-2025, waarover de raadscommissie zich vanavond buigt. Het college van B en W stelt dat ’veel’ buitenlandse werknemers die in de regio werken in Hoorn wonen, maar zegt geen aantallen te weten. Slechts een klein deel woont in een woning met een vergunning die hiervoor nodig is. De anderen zijn ’onzichtbaar’. Hoorn wacht nu eerst het resultaat af van onderzoek hoeveel buitenlandse werknemers in West-Friesland wonen.
    Om aan de krapte op de woningmarkt een eind te maken, streeft de gemeente naar 10.000 extra woningen in Hoorn. Minimaal 500 per jaar in de komende vijf jaar. Hoorn wil niet zelf bouwen, maar intensief samenwerken met partners als projectontwikkelaars en woningcorporaties.
    Noordhollands Dagblad

    0 reacties :

    Een reactie posten