De succesvolle intimidatie door de antiracisten

Datum:
 • vrijdag 19 juni 2020
 • in
 • Categorie:
 • Het verkwanselen van de eigen cultuur en het invoeren van censuur op last van een handjevol schreeuwers is echt te veel gevraagd.

  De succesvolle intimidatie door de antiracisten

  Agressie loont. Gezagsdragers weten geen raad met de protesten tegen vermeend racisme. Het verkwanselen van de eigen cultuur op last van een handjevol schreeuwers is in elk geval laf, schrijft Gerry van der List.
  Rooms-katholieken wachten al lang op excuses. Zij zouden het best op prijs stellen als de protestanten eens verontschuldigingen zouden aanbieden voor de tirannieke wijze waarop de dominante religie in Nederland een concurrerende godsdienstige stroming het leven zuur maakte en veroordeelde tot een bestaan in de maatschappelijke marge. Ook zou het boetekleed passen wat betreft de ­Taliban-achtige praktijken van 1566. Toen trokken de aanhangers van Maarten Luther en Johannes Calvijn ­katholieke kerken binnen om de boel kort en klein te slaan: de gruwelijke Beeldenstorm.
  Lees ook het commentaar van Gertjan van Schoonhoven: Onderschat deze beeldenstorm niet
  De beeldenstorm van 2020 heeft vooralsnog bescheidener proporties. Het gaat om het molesteren van standbeelden van mannen die in het verleden iets bijzonders hebben gepresteerd, maar niet geheel handelden en dachten volgens de morele multiculturele maatstaven van het heden. In het Verenigd Koninkrijk werden beelden van slavenhandelaren omvergetrokken.
  De autoriteiten zagen zich na de geweldsuitbarstingen genoodzaakt een eerbetoon aan Winston Churchill in te pakken. Een triest postuum lot voor de dappere Brit die zijn volk aanvoerde in de strijd tegen fascisten.

  In Nederland zou je niet via vernielingen mogen protesteren

  In Nederland bleef de agressie steken in het bekladden van beelden. De doelwitten leken niet altijd zorgvuldig gekozen. Zo was politicus Pim Fortuyn geen racist en had zeeheld Piet Hein geen slavernijverleden. De Rotterdamse wethouder Bert Wijbenga die de nagedachtenis aan beiden besmeurd zag, reageerde zoals het hoort. Hij kondigde aan aangifte te doen en legde uit dat je in Nederland op allerlei manieren mag protesteren, maar niet via vernielingen.
  Het zou voor de hand liggen dat de zelfverklaarde ­antiracisten met hun vandalisme krediet verspelen. Net zoals rapper Akwasi beschaafde mensen van zich zou moeten vervreemden als hij met uitpuilende ogen schreeuwt Zwarte Piet hoogstpersoonlijk ‘op zijn gezicht’ te willen trappen. Maar zie, Akwasi mocht overal in de media zijn verhaal doen en zag zijn dreigementen beloond met eindeloos veel verhalen in kranten over het leed van gekleurde mensen in Nederland.
  En het met rode verf bespoten Rotterdamse kunstcentrum Witte de With liet weten snel van de naam van de zeventiende-eeuwse vlootvoogd afstand te doen. Het deed een beetje denken aan de reactie van Piet Hein Donner op de islamitische moord op de vrijmoedige Theo van Gogh in 2004. De CDA-minister stelde toen voor godslastering harder aan te pakken. Zo wordt ­geweld beloond, met zulke laffe gezagsdragers werpt ­intimidatie vruchten af.

  Culturele revolutie houdt het invoeren van censuur in

  De door de Black Lives Matter-beweging afgedwongen culturele revolutie gaat wel erg snel. RTL en de NPO gaan bijvoorbeeld door zwarte ogen bekijken welke programma’s nog wel kunnen. Films en series van weleer met raciale stereotypen worden verwijderd, gecensureerd of van waarschuwingen voorzien. Als andere minderheden het militante voorbeeld van de Zwarte Garde volgen, belanden heel veel cultuuruitingen op de mestvaalt van de geschiedenis. Zoals romans met grapjes over homo’s, films met onderdanige vrouwen en tv-series met rokende en vlees verorberende personages.
  De gevolgen voor een land als Italië zouden catastrofaal zijn. Als de regering al niet alle naties zou moeten compenseren die door de Romeinen zijn geknecht, zou ze in elk geval alle standbeelden van Romeinse helden moeten neerhalen, want die schonden vele bepalingen uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. En de kerken zouden beter de deuren kunnen sluiten uit vrees voor een feministische beeldenstorm naar aanleiding van de structurele achterstelling van vrouwen tot op de dag van vandaag.
  Lees ook dit essay van Gerry van der List: Is Nederland echt een racistisch land?
  Sinds de protestanten het niet meer voor het zeggen hebben, is Nederland een vrij verdraagzaam land. Het toont begrip voor de noden van minderheden. Er bestaat ook bereidheid de klachten van donkere mensen serieus te nemen en de schaduwzijden van de eigen geschiedenis te belichten. Allerlei organisaties streven naar ­inclusiviteit en diversiteit. Maar het verkwanselen van de eigen cultuur en het invoeren van censuur op last van een handjevol schreeuwers is echt te veel gevraagd.
  2020
  ELSEVIER

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Hoe langer dit duurt hoe meer ik mij racistisch ga gedragen. Wat denken die zwarten wel? Ze hebben hier allemaal een uitkering omdat de mensen waarvan de standbeelden worden beklad en omvergetrokken hier voor hebben gezorgd.
  Beseffen zij zich dat wel?
  Ik geloof dat je een neger geen neger meer mag noemen.

  Anoniem zei

  Demonstreren is een recht in een democratie. Helaas is er in de dictatuur die Nederland is geworden geen plaats meer voor mensen die op basis van feiten, met een goed onderbouwde aanvraag, in overleg met politie en gemeente, hun mening willen laten horen. Het meest recente voorbeeld is wel het verbod op demonstraties voor de vrijheid. De voormalige commissaris van de koning in Noord Holland verbood de demonstratie voor de vrijheid. Zich zelf schoon pratend dat er maar voor 100 mensen aangemeld was, terwijl er een aanvraag lag voor 50.000 mensen. Als toetje wist de NOS het nieuws dat het niet doorging eerder te brengen dat de organisatie er zelf van op de hoogte was gesteld. Zo werkt het nu eenmaal in de dictatuur waar Johan Remkes deel van uitmaakt. Vraag het maar aan de boeren met dat anti-boer stikstof beleid dat men nu gaat voeren.

  Een reactie posten