Klimaathoax – biomassa blijkt geen grijze massa

Datum:
 • vrijdag 8 mei 2020
 • in
 • Categorie: ,


 • Een paar weken isolatie heeft de beleidsmakers bij het PBL niet bij hun verstand gebracht wat betreft de klimaathoax. Integendeel.
  Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) bepleit nog steeds de asfaltering van de Nederlandse biomassa. Het is fucking for virginity all over again, en het PBL weigert daar concessies aan te doen. Alsof je je halve huis moet opstoken om te voorkomen dat je het koud krijgt in de winter. Alsof steenkool niet is ontstaan uit biomassa. Niettegenstaande alles, bericht de staatsomroep vandaag:
  Nederland kan waarschijnlijk niet om biomassa heen, als het de klimaatdoelen wil halen. Dat is een van de conclusies van een onderzoek door het Planbureau voor de Leefomgeving. Zonder de inzet van biomassa zou Nederland nog sneller meer windmolens en zonnepanelen moeten plaatsen dan het nu al doet. Ook zou er dan meer discussie moeten komen over minder vlees eten en vliegen.
  Klimaathoax
  Het noemen van noodzakelijke discussies over vliegen en vlees-eten is al een indicatie vanuit welke hoek de wind weer waait, maar dat dit soort bureaus die staatspropaganda handen en voeten moeten geven daar mee nog steeds doorgaan ook nadat iedereen beseft dat het larie is en niets anders worden kan is eenvoudig irritant. Hoewel ergens blijkt doorgedrongen dat het milieu er ook niet op vooruitgaat met die ‘biomassa’ – die vaak bestaat uit de oerbossen van andere landen.
  Tegelijk is verlies van biodiversiteit een reëel risico, stelt het Planbureau, en moet het effect op de luchtkwaliteit worden meegenomen. De studie ‘Beschikbaarheid en toepassingsmogelijkheden van duurzame biomassa’ is gedaan door het Planbureau omdat het kabinet breed gedragen duurzaamheidscriteria wil opstellen, waar biomassa aan moet voldoen.
  Nederland wil dus een klimaat verbeterbijdrage leveren van 0,00007 ‘Celsius, en doet dat door elders het klimaat met een X-factor hoger te vernaggelen? Het is een geschifte bureaucratische attitude die eens te meer onderstreept waar het bij de klimaathoax zoals die thans wordt beleefd werkelijk om gaat: de bevrediging van Gutmenschdriften.
  Dat mag een paar boompjes kosten – mits elders omgehakt. Liefst. Maar anders maar hakken in Nederland ook – klachten over het omhakken van bekende landschapsgebieden met als smoes ‘uitdunning’ – waarna het overtollige groen de biomassacentrale in gaat – komen uit het hele land.
  En dat van de mensen die jarenlang te keer gingen over de omgehakte kerstbomen, wier aankoop de natuur elders onverwoestbaar zou beschadigen.
  Maar ook dat was een politiek statement – iets anders bestaat in Nederland eenvoudig niet als we het hebben, over klimaathoax, milieu en overbevolking.

  Veren Of Lood

  0 reacties :

  Een reactie posten