Handtekeningen gezet voor woningbouw op plek oude gemeentehuis Wieringen in Hippolytushoef

Datum:
 • vrijdag 15 mei 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • De contracten voor het woningbouwplan aan de Elft in Hippolytushoef zijn ondertekend. Aannemingsbedrijf Dozy uit Den Helder bouwt op de plek waar ooit het gemeentehuis van Wieringen stond straks zestien levensloopbestendige woningen een drie-kapper.  Vanwege de coronatijd ondertekenden directeur Gerrit Seegrs en wethouder Theo Groot de papieren vanaf hun eigen werkplek. Normaal gesproken is dit een feestelijk moment waarbij handen worden geschud en een glaasje champagne op zijn plaats is.
  Langs de Elft worden straks een drie-onder-een-kapwoningen gerealiseerd, uitgevoerd als villa. Aan de zijkant en achterkant van deze drie-kapper komen parkeerplaatsen. Haaks op de Elft en achter de drie-kapper komen ook nog zestien levensloopbestendige woningen.
  Deze woningen krijgen allemaal een eigen achtertuin. Er komt een gezamenlijk ‘laanplantsoentje’ aan de voorkant, dat niet toegankelijk is voor auto’s.

  Onder druk

  Wethouder Theo Groot is blij: ,,De laatste jaren staat de woningmarkt in Hollands Kroon onder druk, waardoor wij graag meewerken aan woningbouwplannen. Dit is niet overal mogelijk en dan is het mooi dat we in korte tijd eigen grond aan kunnen bieden voor de ontwikkeling van woningen. Daarnaast ben ik blij dat Dozy heeft gekozen voor levensloopbestendige woningen, die met het oog op de toekomst hard nodig zijn.’’
  Het bestemmingsplan moet worden gewijzigd om de woningen te kunnen bouwen en de voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. Daarnaast heeft Aannemingsbedrijf Dozy de buurt geïnformeerd met een nieuwsbrief en binnenkort volgt een tweede nieuwsbrief en een website voor dit project. Hier wordt dan meer bekend gemaakt over de prijsvraag die uitgeschreven wordt. Er wordt namelijk een nieuwe straat gerealiseerd en deze heeft nog geen naam.
  Nadat het bestemmingsplan is gewijzigd, duurt het nog maximaal twee jaar voordat het woningbouwplan gereed is.
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten