Er komt geen rem op de plannen voor het vestigen van het stadhuis van Den Helder op Willemsoord

Datum:
 • dinsdag 12 mei 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Er komt geen rem op de plannen voor het vestigen van het stadhuis op Willemsoord. Ook wordt het bestemmingsplan niet gewijzigd.


  Het initiatiefvoorstel tot wijziging van het bestemmingsplan is door een meerderheid van de gemeenteraad verworpen. Marinus Vermooten (Seniorenpartij) stemde met de oppositie mee. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt tegen de vestiging van het stadhuis op Willemsoord te zijn. Gemeentebelangen stond aanvankelijk achter het initiatiefvoorstel. Fractievoorzitter Nancy List vindt echter dat het een gelopen race is en stemde met de coalitie mee, tegen het initiatiefvoorstel.

  Volgens Harmen Krul (CDA) gaat het de oppositiepartijen PVV, GroenLinks, D66 en Behoorlijk Bestuur helemaal niet om het wijzigen van het bestemmingsplan. Ook als het bestemmingsplan gewijzigd zou worden, zouden zij tegen het plan zijn. Beide kampen beschuldigen elkaar ervan niet constructief te zijn. De motie waarin het college werd opgeroepen een rem te zetten op het proces is eveneens verworpen.

  Dat geldt ook voor het pleidooi van de oppositiepartijen om de huisaccountant te laten onderzoeken hoe stressbestendig de gemeentelijke portemonnee is, zeker gezien de mogelijke gevolgen van de coronacrisis. Volgens wethouder Kees Visser van financiën is die stresstest niet nodig, omdat de gemeenteraad door het college keurig op de hoogte wordt gehouden van alle financiële ontwikkelingen.

  De verdeeldheid over deze onderwerpen verdween toen de volksvertegenwoordigers het moesten hebben over de steun aan bedrijven, culturele en maatschappelijke instellingen die door de coronacrisis zijn getroffen. Zij kunnen financiële steun krijgen uit een noodfonds van 2 miljoen euro. De gemeenteraad stemde unaniem voor.

  Een motie van onder andere het CDA over meer terrasruimte voor horecabedrijven is, iets aangepast, ook unaniem aangenomen. Niet alle horecabedrijven kunnen een terras inrichten. Volgens burgemeester Jeroen Nobel is dat, vanwege de veiligheid, niet overal mogelijk. Hij overlegt daarover onder andere met de hulpdiensten en de Helderse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten