Aantal sterfgevallen stijgt met 86 en 89 nieuwe ziekenhuisopnames

Datum:
 • dinsdag 5 mei 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • De afgelopen 24 uur zijn er in Nederland 86 nieuwe meldingen gedaan van geteste mensen die zijn overleden aan het coronavirus. Een stijging ten opzichte van gisteren, toen er in de dagelijkse update van het RIVM slechts 26 overlijdens werden gemeld. In totaal vallen nu 5168 coronadoden te betreuren.

  Marlies van Leeuwen 

  Het nieuwe aantal meldingen van mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn of zijn geweest komt uit op 89. Gisteren werden er nog 42 nieuwe patiënten opgenomen. Met het jongste cijfer komt het totaal aantal personen dat met ernstige klachten in een ziekenhuis werd opgenomen uit op 11.126. Van alle opgenomen coronapatiënten is een gedeelte overleden aan de gevolgen van de infectie. Anderen zijn hersteld en mochten naar huis.

  Verder meldt het RIVM dat het aantal nieuw vastgestelde besmettingen is gestegen met 317. Met de nieuwe besmettingen komt het totaal aantal vastgestelde infecties in ons land op 41.087. Omdat niet iedereen wordt getest, ligt het werkelijke aantal een stuk hoger. 

  Afwijkende cijfers 

  Het RIVM blijft benadrukken dat de dagelijkse meldingen bestaan uit registraties verspreid over meerdere dagen. Niet alle opnames en/of overlijdens worden direct gemeld. Zo zit er tussen de meldingen van vandaag het overlijden van een persoon op 3 april. Vooral in het weekend laten de cijfers een afwijking zien, die doorgaans op maandag of dinsdag wordt gecorrigeerd. 

  Sinds eind maart is er over de hele linie een daling te zien in het dagelijkse aantal nieuwe sterfgevallen. De piek lag op 31 maart, toen er 174 mensen overleden als gevolg van het coronavirus. De daling is volgens het rijksinstituut een direct gevolg van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volgende week dinsdag wordt bekend of de huidige maatregelen worden verlengd of deels worden versoepeld.

  DE GELDERLANDER

  0 reacties :

  Een reactie posten