Ørsted wil aan de slag met windpark Hollandse Kust Noord

Datum:
 • woensdag 29 april 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Het Deense bedrijf Ørsted dingt mee naar de opdracht voor het ongesubsidieerde windpark Hollandse Kust Noord. De Denen maakten bekend een aanbod te hebben gedaan om het park voor de kust van Noord-Holland te realiseren.  Energiebedrijven hebben nog één dag de tijd om zich te melden voor de opdracht. De Zweedse energiereus Vattenfall, die de laatste twee tenders voor windparken voor de Nederlandse kust won, maakte eerder bekend vanwege de onzekerheden rond de coronacrisis niet mee te doen aan de veiling.

  Hollandse Kust Noord moet een windpark worden met een capaciteit van circa 700 megawatt. Het park moet 18,5 kilometer uit de kust van Noord-Holland verrijzen. Met het project zou een bedrag van circa 1,4 miljard euro gemoeid zijn.
  Ørsted wil aan de slag met windpark Hollandse Kust Noord
  HKN is afkorting voor Hollandse Kust Noord.

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  De kust voor Denemarken staat vol met windmolens. Het zijn er zoveel dat op een winderige dag er een teveel aan stroom is zodat er betaald moet worden om van die stroom af te komen. Op windstille dagen leveren de parken niets op zodat de energie centrales de stroom leveren, dus evenveel vervuiling om aan de stroomwens te kunnen voldoen.
  Maar de hoogte van de subsidies is zo aantrekkelijk dat alle redelijkheid is verdwenen en de dwazen gewoon doorgaan met de bouw van de dieren moordende molens. En GL zag dat het prima was.

  Een reactie posten