Raad hakt digitaal knopen door, raadsvergadering Hollands Kroon op donderdag 16 april online te volgen

Datum:
 • woensdag 8 april 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Omdat fysiek vergaderen voorlopig niet verstandig wordt gevonden, gaat de gemeenteraad van Hollands Kroon digitaal vergaderen. Dinsdagavond 7 april heeft het presidium voor het eerst succesvol digitaal vergaderd. De eerste raadsvergadering is donderdag 16 april.

  Deze manier van vergaderen is even wennen voor iedereen. Zolang de landelijke coronamaatregelen van kracht blijven, komen werkgroepen, commissies, presidium en raad digitaal bij elkaar. Dit geldt ook voor beeldvormende vergaderingen. Ook het inspreekuur gaan de gemeente digitaal mogelijk maken.
  Nu de Eerste Kamer heeft ingestemd met de Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming is het mogelijk dat de gemeenteraad digitaal kan besluiten.
  De eerste digitale raadsvergadering is op donderdag 16 april. Tijdens deze digitale raadsvergadering worden dan de onderwerpen behandeld, die op de agenda stonden van de geannuleerde raadsvergadering van 26 maart. Vervolgens heeft het presidium besloten de raadsvergadering van 23 april te houden zoals die al geagendeerd stond. De agenda’s voor beide vergaderingen zijn terug te vinden op www.hollandskroon.nl.
  Belangstellenden kunnen de openbare vergaderingen online bijwonen door via de vergaderkalender op de gemeentelijke website te klikken op de vergadering naar keuze.
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten