Duitse deelstaten verplichten dragen mondkapje, ook net over de grens met Twente

Datum:
 • woensdag 22 april 2020
 • in
 • Categorie:
 • OLDENZAAL - De Duitse deelstaaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen gaan vanaf aankomende maandag het dragen van mondkapjes verplichten. De aan Twente grenzende deelstaten volgen daarmee het voorbeeld van andere deelstaten waar het dragen ook wordt verplicht, al dan niet alleen in het ov.


  Bjorn Weinreder 

  In bijna heel Duitsland is of wordt het verplicht om  mondkapjes te dragen op de meeste openbare plekken, zoals winkels of het openbaar vervoer. Noordrijn-Westfalen is één van de vijf deelstaten die zich daar woensdag bij aan heeft gesloten. Daarmee komt het aantal deelstaten waarin het dragen van mondkapjes verplicht wordt uit op vijftien. 

  Alleen in de deelstaat Bremen blijft het bij een dringend advies zonder plicht, melden Duitse media zoals de Westfälischen Nachrichten. De verplichting blijft in ieder geval de komende weken van kracht.

  Versoepeling andere maatregelen

  Duitsland maakte eerder deze week juist bekend dat sommige maatregelen om de pandemie in te dammen worden versoepeld. Sinds maandag mogen winkels met maximaal 800 vierkante meter winkelruimte weer open. Ook worden in Noordrijn-Westfalen weer lessen gegeven aan studenten die aan het afstuderen zijn. Scholen bereiden zich voor op de terugkeer van de eerste leerlingen. 

  In het aan Nederland grenzende Münsterland zijn er volgens officiële cijfers 3487 bevestigde corona-infecties. Daarvan zijn 105 patiënten overleden. 2408 patiënten worden als gezond beschouwd.

  DS

  0 reacties :

  Een reactie posten