‘De media jagen paniek aan.’

Datum:
 • maandag 6 april 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Het nieuws gaat over niets anders dan het corona virus. 
  Zeker is het ernstig, maar mensen worden hierdoor ook in paniekstemming gebracht. Voorzichtigheid is absoluut geboden. De regering heeft aardig wat steken laten vallen. Onder andere  apparatuur  en mondkapjes welke deugdelijk zijn, te laat  besteld.  Ouderen zijn zeker kwetsbaar en lopen de grootste kans besmet te raken door derden of kennissen. Wat wordt het beleid; jonge mensen die werken en belasting betalen, voor laten gaan op de bejaarden die geld kosten en langer over het herstel doen? Bij wie ligt de keuze om zo’n besluit te nemen?
  Of het totaal afsluiten van grenzen zin heeft, mensen verplicht thuis te laten zitten, vraag ik mij wel af.  In het leven loop je risico´s. Altijd. In de geschiedenis is er per decennia regelmatig een pandemie geweest. In Egypte, in de middeleeuwen. Bij de pest stierf een derde van de bevolking van Europa. In de VS stierven hele indianenvolken aan pokken en mazelen.  Aids, wereldwijd. Het ruimt op, helaas voor de ouderen, zwakken en zieken  die waarschijnlijk  als eerste vallen. (Ik behoor daar ook toe). 
  Laat mensen met goede bescherming hun werk doen, zo niet, dan stevent Nederland BV op een faillissement af.  Denk aan horeca, restaurants, recreatie parken, bouw bedrijven, aanverwante winkels. Zeker, het is ernstig, maar bekijk de sterfcijfers eens in verhouding op de 17,5 miljoen inwoners van ons land.
  Henk Schattenberg
  6-4-2020
  Omroep Ongehoord Nederland logo

  0 reacties :

  Een reactie posten