Bouwvergunning binnen tien werkdagen; in sommige gevallen kan het voortaan in Den Helder

Datum:
 • maandag 20 april 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Een bouwvergunning binnen tien werkdagen? In sommige gevallen kan het voortaan zo snel in de gemeente Den Helder.  De gemeente heeft nu een snelserviceformule voor bewoners of bedrijven die een bouwaanvraag doen. In bepaalde situaties kan de vergunning dus binnen tien werkdagen worden afgeven. De gemeente Den Helder noemt dit de ’Snelserviceformule omgevingsvergunning’. Eerder duurde een aanvraag tot maximaal acht werkweken.
  De Snelserviceformule omgevingsvergunning geldt voornamelijk voor bouwplannen die veel voorkomen. Zoals het plaatsen van een dakkapel of een schutting. Of het plaatsen van bijgebouwen bij een woning, zoals bergingen, garages, tuinhuisjes en overkappingen. Ondernemers vragen vaak een vergunning voor het plaatsen van een reclamebord aan de gevel.
  Op www.denhelder.nl/snelserviceformule staan alle voorwaarden voor de snelle afgifte van een vergunning. Wie een aanvraag wil doen, kan doorklikken naar het omgevingsloket (www.omgevingsloket.nl). Bij een aanvraag heeft de aanvrager DigiD of een eHerkenning nodig. Tevens moet worden vermeld dat u gebruik wilt maken van de Snelserviceformule omgevingsvergunning.
  Wethouder Remco Duijnker: ,,Met deze snelserviceformule kunnen inwoners van Den Helder sneller en eenvoudiger een vergunning krijgen. Ik ben blij dat we deze regeling dit jaar kunnen invoeren en zo onze dienstverlening aan inwoners kunnen verbeteren.’’
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten