Aantal coronapatiënten in Noord-Holland Noord stijgt lichtjes: nu 208

Datum:
 • zondag 5 april 2020
 • in
 • Categorie:
 • Het aantal coronapatiënten in Noord-Holland Noord is op zondag 5 april lichtjes gestegen naar 208.
  Afgelopen zaterdag kwam het getal voor het eerst uit boven de 200. Uit de laatste cijfers van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) blijkt dat er in de afgelopen 24 uur in de verschillende ziekenhuizen zes patiënten bij zijn gekomen.
  Alkmaar heeft er sinds zaterdag twee ziekenhuisopnames bij en komt nu uit op 34. Uit de gemeente Langedijk kwam er een nieuwe patiënt bij, waardoor het aantal daar nu op twaalf is gekomen. In Castricum (twaalf) en Heerhugowaard (22) bleven verdere ziekmeldingen uit. Het aantal zieken in Bergen (elf) en Heiloo (zeven) is al sinds afgelopen vrijdag niet meer veranderd.
  In West-Friesland kwamen er van zaterdag op zondag geen nieuwe ziektegevallen bij, zo blijkt uit de RIVM-cijfers. Hoorn telt met achttien nog steeds de meeste patiënten, Enkhuizen kent er veertien. Stede Broec (dertien) en Medemblik (tien) bleven tijdens het gehele weekeinde gelijk, net als Koggenland (zes), Drechterland (een) en Opmeer (een).
  In de Noordkop kwamen er van zaterdag op zondag drie coronapatiënten bij. Den Helder telt nu acht patiënten, dat is twee meer dan zaterdag. Ook in Schagen en op Texel kwam er een zieke bij, waardoor daar nu sprake is van respectievelijk dertien en drie zieken. Het aantal opnames van zieken uit Hollands Kroon bleef in de laatste 24 uur op 23.
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten