’Waddenzee’ mag groeien met 1 ha

Datum:
 • woensdag 4 maart 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Westerland - De eigenaar van Camping Waddenzee mag van burgemeester en wethouders uitbreiden, zo is deze week besloten.
  Mike Deutekom 4-3-2020

  Het wachten is op goedkeuring van de gemeenteraad die later deze maand over het onderwerp vergadert. Mocht de gemeenteraad er een klap op geven is daarmee nog niet gezegd of Camping Waddenzee de uitbreiding daadwerkelijk kan uitvoeren. Zo'n dertig inwoners uit Westerland zijn tegen de uitbreiding. Ze overwegen desnoods naar de Raad van State te stappen om de uitbreiding te voorkomen, liet Henk Ubbing woordvoerder namens de bewoners kortgeleden weten. 

  De uitbreiding is gepland aan de westkant van de camping: een stukje weiland ter grootte van 0,8 hectare langs de Westerdamsterweg, globaal aan de achterkant van snackbar De Bonkte Hongd. 

  Camping Waddenzee is sinds 2011 met de uitbreiding bezig. Op het achterste deel van het weiland komen chalets, het voorste deel is voor tenten en toercaravans. 

  Een ander aangekocht deel wordt omgezet in een kruidenrijk grasland. Dit laat campingeigenaar Alfons van der Veen weten.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten