’Mobilisation’ maakt bezwaar tegen biomassacentrale Zaandam

Datum:
 • zaterdag 7 maart 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Johan Vollenbroek van Mobilisation for the Environment zet zijn juridische strijd tegen de biomassacentrale in Zaandam voort. Hij heeft bezwaar gemaakt tegen de verleende natuurvergunning.  De provincie heeft die vergunning afgegeven omdat ze ervan overtuigd is dat de nieuwe biomassacentrale uiterst weinig stikstof zal uitstoten, zo weinig dat de natuur in de omgeving er per saldo beter van zal worden. De gascentrales kunnen immers uit.
  De provincie gaat uit van de gegevens die Bioforte heeft aangeleverd. Dat zegt met inzet van de nieuwste technieken een superlage uitstoot stikstofoxiden en ammoniak te bereiken.

  ’Onwaarschijnlijk’

  Johan Vollenbroek maakt bezwaar tegen deze - bij natuurvergunningen gebruikelijke - gang van zaken. Hij vindt dat de provincie een betere onderbouwing voor de ’zeer lage’ danwel ’onwaarschijnlijk lage’ emissies moet eisen. Ook vindt hij dat de provincie metingen van de feitelijke uitstoot moet eisen. ’Anders is de handhaafbaarheid van het besluit nul komma nul’.
  De provincie eist van Bioforte alleen dat het een emissieregistratie bijhoudt voor de uitstoot van stikstofoxiden en ammnoniak. Daarbij maakt het bedrijf zelf een inschatting van de uitstoot op basis van de (verbrandings)processen die feitelijk plaatsvinden.

  Milieuvergunning

  Metingen zijn wel voorgeschreven in de milieuvergunning die de provincie ook heeft verleend. Voor die vergunning wordt volgens Bioforte iedere twee jaar door een extern bureau de uitstoot van fijnstof, stikstof en zwavel gemeten.
  Mobilisation for the Environment is ingeschakeld door DZ, dat zich sterk maakt tegen de biomassecentrale.

  Rookwolken

  De centrale ligt extra onder de loep sinds hij twee weken geleden door een softwarefout opeens grote rookwolken verspreidde. Inmiddels is hij weer opgestart en draait voor het oog weer normaal.

  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Johan Vollebroek financieel gesteund door de Postcodeloterij en geholpen door de D'66 rechters,helpt het hele land naar de Filistijnen.
  heel Nederland aan de bedelstaf omdat Vollebroek terug wil naar de tijd van de paardentram en de zeilvrachtvaart en hij zal eerdaags wel gaan procederen on 3/4 van de bevolking uit Nederland te laten verwijderen. Immigranten mogen natuurlijk blijven, daar zorgt Johan dan weer voor.

  Anoniem zei

  Als particulier je houtkachel laten verbieden door de milieugekkies.
  Maar wel 600 (u leest het goed) 6 0 0 biogasinstallaties neerzetten
  met hout waarvoor ze in Amerika een bos hebben gesloopt.

  Weet u het nog?

  Overigens, afgelopen week was Rob Jetten (D666) nog met de bus naar de Antillen.

  Een reactie posten