Meer dan 200 coronabesmettingen vastgesteld in Zaanstreek-Waterland, vooral forse stijging in Zaanstad

Datum:
 • maandag 30 maart 2020
 • in
 • Categorie:
 • Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in de regio Zaanstreek-Waterland is maandag gestegen tot meer dan 200. Het RIVM heeft dat maandagmiddag bekendgemaakt.
  30-3-2020

  Meer dan 200 coronabesmettingen vastgesteld in Zaanstreek-Waterland, vooral forse stijging in Zaanstad
  Met name Zaanstad kreeg in een etmaal tijd een groot aantal nieuwe geregistreerde coronagevallen voor de kiezen. Zondagmiddag waren dat er nog 56; maandagmiddag om 14 uur waren daar 19 patiënten bijgekomen, waarmee de gemeente uitkomt op 75 vastgestelde besmettingen.
  Ook in de gemeente Wormerland was aantal nieuwe patiënten met een positieve coronatest relatief groot, 5 stuks. In totaal staan tot nu toe 13 inwoners geregistreerd bij het RIVM.
  In Purmerend stond de teller maandagmiddag op 63 vastgestelde coronapatiënten, 7 meer dan een etmaal eerder. In Edam-Volendam kwam er in 24 uur tijd 2 patiënten bij met een positieve uitslag voor het virus. Datzelfde geldt voor de gemeente Beemster waar het totaal nu op 6 staat.
  En ook in Waterland kwamen er twee nieuwe geregistreerde gevallen bij, die gemeente telt nu 14 besmettingen. In Landsmeer zijn dat er evenals zondag 8. In Oostzaan testte één nieuwe patiënt positief. Ook die gemeente telt nu acht vastgestelde gevallen van corona.
  Meer over corona in deze regio:

  Noordhollands dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten