Hollands Kroon neemt maatregelen tegen verspreiding coronavirus

Datum:
 • zondag 15 maart 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - In dit bericht leest u de laatste updates met betrekking tot het coronavirus.
  Update per 15 maart 2020

  Er zijn aanvullende maatregelen afgekondigd door het kabinet in de strijd tegen het coronavirus: scholen, horeca en sportclubs zijn sinds vanavond 18.00 uur gesloten. De nieuwe maatregelen komen boven op die van vorige week donderdag en gelden tot 6 april.

  Dit betekenen de aanvullende maatregelen voor Hollands Kroon voor nu:

  • De bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) van Hollands Kroon zullen de komende periode zichtbaar aanwezig zijn om horecaeigenaren, sportverenigingen en anderen die daar behoefte aan hebben, ondersteunen de toepassing van de maatregel om hun zaak te sluiten. We zien dat dat dit in beginsel al goed wordt opgevolgd, fijn!;
  • Ons Contactcentrum is met ingang van maandag bereikbaar op een tijdelijk telefoonnummer wat onze medewerkers in staat stelt om vanuit huis te werken: 088-321 5010.
   We roepen u op om zoveel mogelijk via de website en sociale media als Facebook en Twitter contact met ons te zoeken.We zijn al gewend om op die manier uw vragen te beantwoorden en blijven dat doen.
  • Voor de dienstverlening geldt nog steeds dat we alles doen wat noodzakelijk is, maar wat later kan, stellen we uit. Ook daarin verzoeken we u vooral digitaal contact met ons te zoeken als dat noodzakelijk is.
  • Alle vergaderingen en bijeenkomsten van de gemeenteraad zijn afgelast: beeldvormende vergaderingen, werkgroepen, inloopspreekuur, commissies, fractievergaderingen in het bestuurscentrum en de raadsvergadering van 26 maart a.s. De RRN vergadering van deze week en het bezoek van de Commissaris van de Koning zijn afgelopen vrijdag al geannuleerd.

  ‘Grote gevolgen’

  ‘De impact op onze samenleving is enorm en hebben we nog niet eerder meegemaakt. Inwoners, zorgpersoneel, onderwijzers, ondernemers groot en klein, leerlingen, kinderen: het raakt ons allemaal. We realiseren ons dat dit veel van ons allen vraagt en nog gaat vragen. We danken u bij voorbaat dat u dit samen met ons gaat doen. We zullen met elkaar de strijd aangaan tegen dit virus, zodat onze ouderen, de kwetsbaren en verder iedereen die zorg nodig heeft, dit kan blijven krijgen. En dat de mensen die ook in onze gemeente aan de lat staan om hen te verzorgen en de mensen die de boel draaiende moeten houden, dit kunnen blijven doen. Neemt u daarom alstublieft de maatregelen in acht, waaronder het afstand houden. Zorg voor elkaar. We houden u op de hoogte.’

  Vervolg

  We volgen de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet. Als daar aanleiding toe is, komen we met nieuwe informatie op deze pagina. Houd u ook onze Facebookpagina en Twitter in de gaten.


  12 maart: Maatregelen

  De maatregelen betekenen dat:
  • ook evenementen en bijeenkomsten die wij zelf organiseren, waar meer dan 100 mensen komen, worden afgelast. Wat dit betekent voor grotere evenementen die later plaatsvinden, zoals de Veteranendag en de Lintjesregen, wordt later bepaald.
  • de Hollands Kroonmobiel voorlopig niet rijdt.
  • afspraken op kantoor (Kroondomein en het bestuurscentrum MFA) en externe bezoeken tot 31 maart zoveel mogelijk omgezet worden naar digitaal of telefonisch contact. Vergaderingen vinden ook meer digitaal plaats.
  • u voorlopig geen afspraak kan maken voor de aanvraag van uw id-bewijs, paspoort of rijbewijs.
  • wij afspraken bij inwoners thuis uitstellen, tenzij noodzakelijk. Hiervoor nemen wij contact op met u. Dus heeft u een afspraak staan, dan bellen wij u om de afspraak te bespreken.

  Oproep

  De dienstverlening van Hollands Kroon is al digitaal en er is geen publieksbalie. Wel komen medewerkers bij mensen thuis om producten af te leveren en voor afspraken. Waar dit noodzakelijk blijkt, blijven we dat doen. Waar mogelijk, stellen we het uit. Daarbij doen we nadrukkelijk een beroep op onze inwoners: als het niet echt nodig is, stel aanvragen zelf ook uit. Intern bereidt Hollands Kroon zich voor op scenario’s waarin gezondheidsproblemen tot uitval van medewerkers kan leiden en hoe we dat kunnen opvangen.

  Met elkaar

  "Hoewel er vooralsnog geen besmette personen zijn in Hollands Kroon, voelen we de verantwoordelijkheid om de verspreiding van het virus in Nederland tegen te gaan. Voor onze inwoners en als werkgever naar onze medewerkers. Dat doen we met de Noord-Hollandse nuchterheid die ons eigen is, maar met het besef dat maatregelen nodig zijn’’, zegt burgemeester Rian van Dam.
  Ze vervolgt: ,,Dit doen we met elkaar. Laten we ons allen beseffen dat ieder een steentje bij kan dragen door de (gezondheids-)maatregelen op te volgen. En mensen die vragen hebben over bijvoorbeeld het wel of niet afgelasten van evenementen of bijeenkomsten, nodigen we uit om contact met ons op te nemen.”

  Veiligheidsregio NHN

  Hollands Kroon maakt deel uit van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. De ontwikkelingen volgen we op de voet. Maatregelen stemmen we met elkaar af waarin de veiligheidsregio leidend is.  
  Voor informatie kunt u terecht bij GGD Hollands Noorden en het RIVM.

  Dit kun je zelf doen

  De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen en geef geen zoenen
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

  HK

  0 reacties :

  Een reactie posten