Aantal coronagevallen in de regio vlakt nog niet af: 61 erbij in Noord-Holland Noord

Datum:
 • zondag 29 maart 2020
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Een afvlakking in het aantal coronapatiënten zit er nog niet echt in. Het afgelopen weekeinde bleef het aantal geregistreerde gevallen in de regio flink verder stijgen. In werkelijkheid zal het aantal besmettingen veel hoger liggen.


  29-3-2020
  In totaal kwamen er de afgelopen 48 uur 61 besmette gevallen bij in Noord-Holland Noord. De teller staat nu op 294 bewezen gevallen. De toename van het aantal vlakt dus nog niet echt af. In Medemblik was er zelfs sprake van een flinke stijging: er kwamen 11 patiënten bij in twee dagen.
  Ook in de regio Alkmaar blijft de teller oplopen. Er kwamen 28 nieuwe gevallen bij. In totaal komt de regio daarmee op 145 patiënten. In Alkmaar kwamen er 9 gevallen bij, naar een totaal van 45. Bergen kreeg er dit weekeinde 6 bij. Het totaal staat daar nu op 22. Langedijk (plus 1) komt voorlopig uit op 15, Heerhugowaard schreef er 7 nieuwe patiënten bij, totaal nu 27. Castricum voegde twee nieuwe gevallen toe aan het totaal dat nu op 20 staat.
  In de Noordkop was de stijging in Hollands Kroon verreweg het grootst. De afgelopen 48 uur lverden 6 nieuwe patiënten op. Er staan nu 23 gevallen officieel geregistreerd. Den Helder (plus 1) staat op 11, Schagen (plus 3) op 16 en Texel, dat geen nieuwe gevallen kende, blijft op 3.
  In West-Friesland springt Medemblik er uit. Negen nieuwe gevallen brengt het totaal in de gemeente op 19. Koggenland kreeg er 4 bij en staat nu op 10, Opmeer (plus 1) heeft nu 3 gevallen, Drechterland (plus 1) komt op 5, Hoorn (plus 4) staat op 22, Stede Broec (plus 2) heeft er nu 20 en Enkhuizen bleef gelijk op 17. Een toename van 23, waardoor West-Friesland inmiddels de 100 gevallen nadert.
  De RIVM-cijfers vormen een indicatie, omdat alleen officiële gevallen worden vermeld. Maar lang niet iedereen wordt getest.
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten