Veel belangstelling van inwoners Hollands Kroon op informatieve raadsvergadering over pensions

Datum:
 • vrijdag 7 februari 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • Veel inwoners van Hollands Kroon woonden donderdagavond de informatieve raadsvergadering bij over pensions voor arbeidsmigranten.  ,,De publieke tribune zat goed vol”, zegt wethouder Theo Meskers na afloop van het beraad. ,,Voor ons als college was het spannend hoe het zou verlopen. Het ging gelukkig goed; de echte knopen worden natuurlijk pas eind deze maand doorgehakt als we besluiten voor welke plannen het bestuurlijke licht op groen komt te staan.
  Donderdagavond kreeg de gemeenteraad van Hollands Kroon zes initiatieven voorgeschoteld voor (grootschalige) pensions voor arbeidsmigranten. Samen zouden deze plannen circa zeshonderd slaapplaatsen op zeven locaties moeten opleveren binnen de gemeente.
  Wethouder Theo Meskers benadrukt dat het gaat om principeverzoeken waar het college weliswaar heil in ziet, maar waar de raad over moet besluiten. ,,Ons college is zich ervan bewust dat deze plannen een impact hebben op hun omgeving. Het is ook geen uitgemaakte zaak of deze initiatieven doorgang vinden, maar het college wil hiermee verder als de gemeenteraad ermee instemt.’’
  De informatieve vergadering van donderdag was in ieder geval de eerste horde die genomen is in dit proces. Meskers: Het feit dat er veel belangstelling van inwoners was, geeft aan hoe dit onderwerp leeft in de gemeenschap.”
  Voorgesteld zijn pensions op de locaties Middenweg 61 B in Breezand (38 bedden), Lange Ring 6 in Anna Paulowna (10 bedden), Ulkeweg 23 in Slootdorp (24 bedden), Kluisgat in Wieringerwerf (boot met 80 bedden), de Rijksstraatweg 23 bij Hippolytushoef (200 bedden), Valbrugweg in ’t Veld (40 extra bedden mits het totaal onder de 80 blijft) en de Westerweg bij Nieuwe Niedorp (eerst 40 tijdelijke bedden tot een grootschalig pension met 200 bedden is gerealiseerd).

  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Deze zijn toch niet meer nodig? Ze gaan toch bij agri poort een complex bouwen voor 1500 tot 2000 man. Probleem opgelost!!

  Anoniem zei

  Een nieuw beleid vaststellen en dan direct allemaal artikel 6 gevallen?

  Is dat nodig?

  Waar kunnen we het overzicht vinden van de noodzaak van het aantal plaatsen voor de arbeidsmigranten in Hollands Kroon? Met de ingeschreven arbeidsmigranten en de illegaal gehuisveste arbeidsmigranten?

  Een reactie posten