De echte statistieken: Diepe oceaan koelt af, noordpool heeft in jaren niet zoveel ijs gehad

Datum:
  • vrijdag 7 februari 2020
  • in
  • Categorie: ,

  • De brede trend is afkoeling, niet opwarming
    6-2-2020



    De brede klimaattrend is afkoeling, niet opwarming. De huidige milde opwarming is slechts een klein piekje omhoog vergeleken bij de veel grotere opwarmingen in het verleden. Met CO2 heeft het allemaal niets te maken.
    ————————————————————————————————————————————–
    Lijstje van nieuwe koude records in Californië, Zuid Korea en Australië
    ————————————————————————————————————————————–
    Steeds meer mensen beseffen dat ze berichten in de mainstream media over het door menselijke CO2 uitstoot warmer wordende klimaat inmiddels standaard als propaganda en nepnieuws terzijde kunnen leggen. Kijken we naar de echte, door gezaghebbende instituten onderbouwde ongemanipuleerde statistieken, dan komt daaruit een heel ander beeld naar voren. Uit een Harvard studie blijkt dat de diepere lagen van de Pacific, de met afstand grootste oceaan op Aarde, al sinds de 19e eeuw aan het afkoelen zijn. Op NASA satellieten gebaseerde gegevens van het NSIDC (National Snow & Ice Data Center) bewijzen dat de noordpool NIET smelt, maar er meer ijs is dan in 8 van de 10 afgelopen jaren. Bovendien is het gemiddelde ijsniveau al sinds 1981 ongeveer gelijk gebleven. Kortom: er is niets bijzonders aan de hand.
    Op circa 2 kilometer diepte is de Grote Oceaan aan het afkoelen, volgens de Harvard wetenschappers al sinds het einde van de Kleine IJstijd rond de 17e eeuw. De zeer milde opwarming die daarna is ontstaan valt volledig binnen de normale fluctuaties van het klimaat, en heeft, zoals tal van eerdere onderzoeken al bewezen, helemaal niets met CO2 te maken.
    ‘Het klimaat varieert op alle tijdschalen,’ bevestigde Peter Huybers, professor van de Harvard John A. Paulson School of Engineering & Applied Sciences. ‘Sommige regionale opwarming- en afkoeling patronen, zoals de Kleine IJstijd en de Middeleeuwse Opwarming, zijn heel bekend. Ons doel was het ontwikkelen van een model dat zou laten zien hoe de binnenste delen van de oceaan reageren op veranderingen aan de oppervlakte.’
    Opwarming Middeleeuwen vele malen groter dan nu
    Terwijl de klimaatelite in media en politiek doet voorkomen dat het klimaat altijd hetzelfde dient te blijven, bewijzen alle historische data het exacte tegendeel. Zo was de opwarming tussen de 9e en 12e eeuw in het Middeleeuwen vele malen groter dan nu. In bijvoorbeeld het zuiden van Nederland kwamen subtropische planten voor die nu pas ten zuiden van de Alpen zijn te vinden.
    Daarna volgde tussen ongeveer het midden van de 17e eeuw en de 19e eeuw de Kleine IJstijd, een reactie op de fors afgenomen zonne activiteit en verstoring van de oceaanstromen. In beide periodes speelde menselijke CO2 uitstoot geen enkele rol.
    De brede trend is afkoeling, niet opwarming
    Volgens researchers van het Woods Hole Oceanographic Institution van de Harvard Universiteit lijkt deze afkoeling zelfs na zo’n lange tijd nog steeds door te werken in de diepere lagen van de oceaan. Dat werd geconstateerd aan de hand van de eerste wetenschappelijke temperatuurmetingen (meer dan 5000 in getal) van het oceaanwater tussen 1872 en 1876. Het team stelt dat uit de vergelijkingen blijkt dat de oceanen mogelijk tot 30% minder warmte hebben geabsorbeerd dan tot nu toe werd aangenomen.
    IJskernmonsters van Groenland laten zien dat de grote klimaattrend over de afgelopen 10.000 jaar afkoeling is. Iedere warmte piek was een stuk minder groot dan de vorige. De zeer milde opwarming van nu staat in geen enkele verhouding met de drie veel grotere opwarmingen die er in die periode zijn geweest, en waarvan die in de Middeleeuwen dus de voorlaatste was.
    Nu de zon net als zo’n 400 jaar geleden in een relatieve ‘winterslaap’ terecht komt, kunnen we een nieuwe ‘Maunder Minimum’ achtige periode verwachten. Het is enkel nog onduidelijk hoe groot deze global cooling zal zijn, en hoe lang deze zal duren. Schattingen lopen uiteen van enkele jaren tot vele decennia. Lagere temperaturen zijn per definitie slecht voor de mensheid (minder voedsel, meer ziekten, hogere sterfte). (1)
    Noordpoolijs neemt weer toe
    Uit op NASA satellietwaarnemingen gebaseerde officiële overheidsgegevens van het Amerikaanse National Snow & Ice Data Center (NSIDC) blijkt dat het ijs op de noordpool juist toeneemt, en er zelfs meer ijs is dan in 8 van de 10 afgelopen jaren. Daarmee kunnen alle doemprofetieën, die nog steeds door de Westerse mainstream media en politiek worden verkondigd, de prullenbak in.
    Ondanks ladingen onafhankelijk wetenschappelijk bewijs gebeurt dat nog steeds niet. Wat daar ook de reden voor is –belastinginkomsten, welvaartverplaatsing van burgers naar overheden en multinationals, globalisme / een in de maak zijnde VN-wereldregering-, er staat één ding staat als een paal boven water: het officiële CO2-klimaatverandering standpunt is een enorme, opzichtige, op oneerlijke, frauduleuze en gemanipuleerde statistieken gebaseerde hoax.
    Kijk bijvoorbeeld eens naar dit officiële kaartje:

    Oftewel: in bijna 40 jaar tijd is het noordpoolijs nauwelijks veranderd. Op sommige plaatsen is de laag teruggetrokken, maar op andere plaatsen juist gegroeid. Dat er per saldo een zeer geringe afname heeft plaatsgevonden past prima binnen de natuurlijke fluctuaties. Echter, had het noordpoolgebied naar het geschreeuw van Al Gore en alle milieuclubs geluisterd, dan was deze in 2020 compleet ijsvrij geweest.
    Record koude in Californië, Zuid Korea en Australië
    De trend is dus afkoeling, niet opwarming. Het grillige weer is een bevestiging van die door de zon veroorzaakte afkoeling. Veel berichten over record warmtejaren zijn regelrechte sprookjes; de 23 van de 50 officiële hitterecords in de VS werden in de jaren ’30 genoteerd, en 36 vóór 1960 (7). Over de hele wereld komen dan ook nieuwe koude records in de boeken:
    Minstens vier weerstations in de regio rond San Diego (zuidelijk Californië, bij de grens met Mexico) hebben vandaag record lage temperaturen gemeten. De 3,3 graden Celsius op het internationale vliegveld is zelfs even laag als het record uit 1894, toen er nog helemaal geen vliegtuigen bestonden. Het Westen van de VS kamp wéér met een ijskoude poollucht vortex, die volgende week mogelijk het hele land in zijn greep zal krijgen. (3)
    * Ook de koudste dagen ooit gemeten in Zuid Korea. In de hoofdstad Seoul werd het gisteren – 11,8 graden C., in het binnenland werden records van -10 tot -13 genoteerd, in de berggebieden zelfs tot -24.

    Vorige week was het er nog 40 graden, maar nu is er op de noordflank van de Cradle Mountain en in de kustregio rond Mount Wellington op het Australische eiland Tasmanië sneeuw gevallen, een zeldzaam verschijnsel in de zomer. ‘We zijn sprakeloos,’ verklaarde weerman Luke Johnston (5). Niet alleen Tasmanië, maar het grootste deel van het hele Australische continent kampt met temperaturen die tussen de 12 en 16 graden Celsius onder het gemiddelde liggen. Meer dan 25 locaties hebben zelfs de koudste januari ooit achter de rug (6).
    ‘Blind geloof in de autoriteiten is de grootste vijand van de waarheid,’ zei Albert Einstein ooit. Volgens Aldous Huxley (‘Brave New World’) is 20% van de bevolking heel makkelijk te manipuleren en hypnotiseren; 60% met een beetje inspanning, en laat slechts 20% zich maar heel moeilijk leugens op de mouw spelden. Als u tot de laatste 20% wilt behoren, kunt u het klimaatalarmisme van overheid, media en milieuorganisaties daarom beter links laten liggen, en uw eigen ‘feiten checker’ worden.

    Xander

    0 reacties :

    Een reactie posten