Plan voor wooncomplex voor driehonderd buitenlandse arbeiders bij Hippolytushoef. Op de plek van de stallen van Piet Ottens

Datum:
 • zondag 2 februari 2020
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Driehonderd buitenlandse arbeiders op de plek van de stallen van Piet Ottens bij de ingang van Hippolytushoef. Burgemeester en wethouders van Hollands Kroon buigen zich over dit verzoek.  Wethouder Theo Meskers bevestigt desgevraagd dat de aanvraag bij het gemeentebestuur op tafel ligt. Met nog vier andere verzoeken, aldus de wethouder. ,,Ze verschillen enorm in omvang. Het gaat om grote en kleine projecten.’’
  Het plan bij Hippolytushoef valt in de eerste categorie, onthult de lokale nieuwssite Wieringernieuws dit weekend. De website publiceert een brief van de aanvragers waaruit blijkt dat het gaat om de huisvesting van driehonderd buitenlandse werknemers. De initiatiefnemer, een bedrijf dat buitenlandse werknemers inhuurt voor grote (bouw)projecten, wil op de plek van de stallen van Piet Ottens, vlakbij de rotonde bij de ingang van Hippolytushoef, in totaal elf nieuwe woongebouwen maken.

  Datacenter

  In elk gebouw komen dan 28 buitenlandse arbeiders te wonen. Zij gaan voor een groot Amerikaans bedrijf een datacenter bouwen op Agriport in Middenmeer, zo schrijft het bedrijf aan de gemeente Hollands Kroon.
  Verwacht wordt dat de bouw van dit datacenter minimaal tien jaar werk op zal leveren, maar de aanvrager wil toestemming om het wooncomplex voor maximaal vijftien jaar te laten staan. Beloofd wordt ’met respect voor de omgeving’ te bouwen. De plek bij de rotonde van Hippolytushoef is volgens de aanvragers zeer geschikt. Het agrarisch bedrijf is gestopt en de plek ligt op ’vier minuten fietsafstand’ van de dorpskern van Hippolytushoef. Daarbij zijn de arbeiders via de N99 zo op de A7 richting hun werkplek, aldus de aanvragers. Wethouder Meskers wil inhoudelijk nog niet op het plan in gaan. ,,We bespreken het dinsdag (morgen, red.) in het college. Mochten we er positief over zijn, dan betekent dat nog niet meer dan dat we het doorsturen aan de gemeenteraad.’’
  Die moet uiteindelijk een besluit nemen. Omdat plannen voor wooncomplexen voor buitenlandse arbeiders vaak gevoelig liggen bij inwoners heeft de gemeenteraad van Hollands Kroon besloten dat alle verzoeken die bij de gemeente binnenkomen en die burgemeester en wethouders in principe ’bespreekbaar’ vinden in de raad aan de orde moeten komen.
  Meskers: ,,En als dit plan naar de raad gaat, dan gaan we extra aandacht besteden aan de communicatie richting de omwonenden. Normaal gesproken is dat een taak van de initiatiefnemers, maar in dit soort gevallen nemen wij als gemeente er de verantwoordelijkheid voor.’’
  Noordhollands Dagblad


  5 reacties :

  Anoniem zei

  Fijnstof vormt een risico voor de gezondheid binnen 300 meter van een snelweg. Een brede school pal naast de snelweg N99 en aan de overkant nu een complex voor arbeidsmigranten pal op de snelweg? Eerst maar eens voldoende woningen beschikbaar maken voor de vele jongeren die noodgedwongen bij hun ouders moeten wonen omdat er een groot tekort is aan sociale huurwoningen voor starters. Blijkbaar hebben arbeidsmigranten, vluchtelingen een flinke streep voor op de eigen inwoners.

  Anoniem zei

  Een kansloze missie , in het buitengebied -agrariche bestemming en beschermd gebied. als er op agriport zonodig meer migranten wil huisvesten dan op de plek waar het nodig is en niet vele kilometers buiten dat gebied vlak langs een autoweg lekker gezond.

  Anoniem zei

  Niet alleen bij snelwegen is er hinder van fijnstof. Ook ziet de lucht soms grijs van het fijnstof wat opwaait bij landbouw en bollengrond, maar fijnstof is overal.
  Arbeidsmigranten behoren te worden opgevangen door degene die ze nodig hebben, die moeten zorgen voor onderkomens op hun eigen terrein en niet op plaatsen waar andere mensen wonen die geen enkele binding hebben met arbeidsmigranten en er dus ook de overlast niet van willen hebben.
  Nu al blijkt dat onze hermandad het vermogen niet meer heeft om Nederlanders te beschermen getuige het grote aantal berovingen, mishandelingen, moorden, oplichting, enz. Aangifte doen is al onmogelijk, de burgers zijn vogelvrij.

  Anoniem zei

  Anoniem 3: fijnstof is niet zichtbaar.

  Anoniem zei

  Anoniem 4, tussen het opwaaiende stof zit natuurlijk stof wat zo klein(fijnstof) is dat je het niet ziet, of bent u van mening dat het opwaaiende stof alleen uit deeltjes bestaat die zichtbaar zijn?
  U weet toch dat het fijnstof wat uit de Sahara af en toe in Nederland neerdaalt niet zichtbaar is in de lucht maar wel als het is neergeslagen op auto's enz.?

  Een reactie posten