Bewoners uit Westerland blijven zich verzetten tegen uitbreiding van Camping Waddenzee, zo nodig stappen ze naar de rechter

Datum:
 • donderdag 27 februari 2020
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Zo’n dertig inwoners uit Westerland maken bewaar tegen de uitbreidingsplannen van Camping Waddenzee.


  Winnie van Galen 27-2-2020

  Volgens bewoner en woordvoerder Henk Ubbing ontbreekt het aan duidelijkheid over onder meer de toekomstige capaciteit van de camping. In het geval de gemeenteraad eind maart een voor de bewoners ongewenst besluit neemt, wordt een juridische procedure overwogen, aldus Ubbing.
  De uitbreiding is aan de westkant van de camping, een stukje weiland langs de Wester-damsterweg, globaal achter snackbar De Bonkte Hongd. Dit weiland grenst volgens de bezwaarmakers aan de Westerlander koog dat als vogelgebied een beschermde status heeft. De bewoners zijn verder bang dat het toestaan van grotere bouwhoogten ten koste gaat van het vrije uitzicht op het Amstelmeer. Tevens voorzien ze parkeerproblemen en zijn er zorgen over uitbreiding van de kantinefunctie op de camping.
  Tijdens een recent gehouden bewonersbijeenkomst, georganiseerd door Camping Waddenzee, werd tekst en uitleg gegeven over de plannen. Deze waren deels aangepast nadat de bewoners een zienswijze op het bestemmingsplan hadden ingediend. Voor de bewoners bleven er al met al veel vragen over. De uitleg liet te wensen over, het klonk ‘abstract’, aldus Ubbing.
  Camping Waddenzee is sinds 2011 met de uitbreiding bezig, zegt Alfons van der Veen. Het gaat om 0,8 hectare. Op het achterste deel van het weiland komen chalets, het voorste deel is voor tenten en toercaravans. Een ander aangekocht deel wordt omgezet in een kruidenrijk grasland. In het verleden zijn er bij Camping Waddenzee zo’n dertig tot veertig huisjes weggehaald. Daarvan komen er zo’n 25 terug. Van der Veen: ,,We hebben nu 130 huisjes en we willen naar 150. Daarnaast komen er 25 plekken voor kamperen, in totaal 175 plekken. Die hoeveelheid is nodig voor een gezonde exploitatie.’’
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten